Φωτήλας: Άθλιες οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Ο Ιάσονας Φωτήλας
Ο Ιάσονας Φωτήλας EUROKINISSI

Ο βουλευτής της ΝΔ, που βρισκόταν στο νησί τη μέρα των εκτρόπων, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 πως ήταν αγανακτισμένοι πολίτες και όχι μόνο ακροδεξιά στοιχεία

Για άθλιες συνθήκες στη Λέσβο αναφορικά με την κατάσταση που βιώνουν μετανάστες και πρόσφυγες έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα στο νησί, μετά τα τελευταία επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, είπε ότι «στη Μόρια οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους» και πρόσθεσε ότι «ήταν αγανακτισμένοι πολίτες και όχι μόνο ακροδεξιά στοιχεία που βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, ενώ τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου και η προώθηση των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Επίσης εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση των ροών και τυχόν επανάληψη της εικόνας του 2015. Όπως σχολίασε «οι ροές αυξάνονται και ο Ερντογάν παίζει τα παιχνίδια του», ενώ τόνισε πως μόνο στο hot spot βρίσκονται πάνω από 7.000 ενώ η δομή είναι για 2.500 άτομα.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λέσβος: 122 προσαγωγές μετά τη φασιστική επίθεση

Καλογήρου για επεισόδια στη Μυτιλήνη: Η συσσωρευμένη κόπωση φέρνει ένταση

Αθανασίου: Δεν ήταν ακροδεξιοί στη Λέσβο, υπήρχαν και οπαδοί ομάδων

Θεοδωράκης κατά Τόσκα: Έκανε τους πρόσφυγες σάκο του μποξ για ακροδεξιούς

Βίτσας: Απαράδεκτο να μην συλλαμβάνεται κάποιος που πετάει φωτοβολίδες με πιστόλι

ADVERTISING

SHARE: