ΦΠΑ στα νησιά, φουρτούνες στην κυβέρνηση

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤHN ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ .  EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ.
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤHN ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ . EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ. EUROKINISSI

Μετά τις δηλώσεις Καμμένου, οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, δείχνουν πως η συγκεκριμένη διάταξη δεν πέρασε εύκολα. Και την αντίθεση αυτή αναδεικνύει φυσικά η ΝΔ

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου μια σειρά από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δείχνουν σε μεγάλο βαθμό την πίεση που δέχεται το Μαξίμου για το συγκεκριμένο θέμα.

Και αν το πρώτο βήμα, που το έκανε ο Πάνος Καμμένος θεωρήθηκε από πολλούς ως "παραφωνία" και "υπερβολή" από τον κυβερνητικό εταίρο, οι σημερινές παρεμβάσεις του Νίκου Βούτση, αλλά και του βουλευτή Δωδεκανήσων Ηλία Καματερού είναι ενδεικτικές των απόψεων που υπάρχουν στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την Ηρώδου Αττικού δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο, όμως σε συνομιλίες που είχε το NEWS 247 με κυβερνητικά στελέχη είναι σαφές πως η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης δεν πέρασε "απαρατήρητη". Αυτό που διευκρινίζουν είναι πως η διαπραγμάτευση που έγινε "ήταν μέχρι κεραίας", όμως ο "εκβιασμός" που υπήρχε σε κάποια συγκεκριμένα θέματα από τους δανειστές οδήγησε στη λήψη μέτρων που δεν ήταν επιθυμητά.

Τη δυσθυμία που επικρατεί στα κόμματα των δύο κυβερνητικών εταίρων για το ζήτημα, αναδεικνύει φυσικά η ΝΔ, η οποία από τη μία βρίσκει ευκαιρία να αντιπολιτευθεί εκ δεξιών τους ΑΝΕΛ, από την άλλη υποδαυλίζει κάθε εσωκομματική αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωση της η Συγγρού σχολιάζει χαρακτηριστικά:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα και τις πολιτικές τους άδικες, αντισυνταγματικές και επικίνδυνες. Κάθε πολίτης αναρωτιέται: Πως μπορούν να εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές; Γιατί τελικά μένουν στην Κυβέρνηση; Προσβάλλουν και τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΦΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καμμένος για ΦΠΑ στα νησιά: Αφού το ψήφισε, τώρα ομολογεί ότι είναι έγκλημα

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με Καμμένο για το ΦΠΑ στα νησιά

Η σημασία του να (μην) είναι κανείς σοβαρός

Βούτσης: Στα όρια της αντισυνταγματικότητας η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

SHARE: