Γ. Γκιόκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας επαναφέρει τον νόμο Γιαννάκου

Γ. Γκιόκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας επαναφέρει τον νόμο Γιαννάκου
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τις αλλαγές στην Παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση

«Στην αντιλαϊκή πολιτική δεν απαντάς με αντιμνημονιακό μέτωπο, παράλληλα νομίσματα ή εθνικό νόμισμα» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο κ. Γκιόκας συμπλήρωσε ότι «το αντιμνημονιακό μέτωπο αποδείχτηκε η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων χρόνων» υπενθυμίζοντας ότι «και ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε τέτοια πρόσκληση προ ετών» και πως «ο καθένας αντιλαμβάνεται τι θα είχε συμβεί εάν το ΚΚΕ είχε συμφωνήσει».

Το ζήτημα, υπογράμμισε ο κ. Γκιόκας, είναι «τι πολιτική ακολουθείται και ο στόχος πρέπει να είναι ένας άλλος δρόμος, μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία με ταξικά χαρακτηριστικά, χωρίς να ενδιαφέρει τι ψήφισε ο καθένας, αν είναι κεντρώος ή δεξιός, αλλά να κοιτάμε μπροστά, όχι να φύγει ο Τσίπρας για να έρθει ο Μητσοτάκης και τανάπαλιν».

Για το ΚΚΕ, ανέφερε ο κ. Γκιόκας, «η Παιδεία και το Πανεπιστήμιο πρέπει να βγάζουν φοιτητές με υψηλό επίπεδο ειδίκευσης που θα γνωρίζουν από πριν πού θα εργαστούν και δεν θα ανακυκλώνονται μεταξύ ανεργίας και κακοπληρωμένης εργασίας».

Όπως υπογράμμισε, «σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά επαναφέρει τον νόμο Γιαννάκου, στον οποίο είχε αντιταχτεί. και τον βαφτίζει δίκαιο». Ο κ. Γκιόκας τόνισε ακόμα ότι με το νομοσχέδιο για την Παιδεία «η Ανώτατη Εκπαίδευση προσαρμόζεται καλύτερα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες» και ότι «όταν η ανάπτυξη στηρίζεται στους νόμους του κέρδους θα παράγονται μισομορφωμένοι που θα αλλάζουν 5-6 επαγγέλματα στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου».

Σχετικά με την τροπολογία του ΚΚΕ, με την οποία χαρακτηρίζεται βλαπτική μεταβολή η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους, ο κ. Γκιόκας επέκρινε την κυβέρνηση επειδή αποδέχτηκε μόνο το ένα σκέλος της, αρνούμενη τη θέσπιση κυρώσεων στους εργοδότες που καθυστερούν δεδουλευμένα και αναρωτήθηκε «γιατί η κυβέρνηση έφερε τόσο καιρό μια τέτοια τροπολογία ώστε να προλάβαινε και τις σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα