Γαλάζια στελέχη για Νίκο Γεωργιάδη: Πολιτικός κανιβαλισμός, η υπόθεση θα κριθεί στο εφετείο

Γαλάζια στελέχη για Νίκο Γεωργιάδη: Πολιτικός κανιβαλισμός, η υπόθεση θα κριθεί στο εφετείο
Ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019. Eurokinissi

Την έντονη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ προκάλεσε το γεγονός ότι το Μαξίμου με ανακοίνωση του χθες επιτέθηκε στη ΝΔ με αφορμή την καταδίκη του πρώην βουλευτή για ασέλγεια σε ανήλικους

Ουσιαστικά κάλυψη στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Γεωργιάδη, μετά την καταδίκη του σε πρωτόδικο βαθμό για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, προσφέρουν γαλάζια στελέχη, κρατώντας πάντως διακριτικές αποστάσεις από την ουσία της υπόθεσης.
 

Επισήμως το Μοσχάτο δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση, ωστόσο βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν έντονα στην ανακοίνωση του Μαξίμου. Έκαναν λόγο για πρωτοφανή πολιτικό κανιβαλισμό και εστίαζαν στο ότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, υποστηρίζοντας ότι “είναι ωμή και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να προδικάζει κανείς την τελεσίδικη απόφασή της”.

Παρέπεμπαν έτσι στο εφετείο για την κρίση της υπόθεσης, έχοντας προφανώς τη βεβαιότητα ότι ο πρώην βουλευτής θα αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό – με τον κίνδυνο βέβαια σε διαφορετικη περίπτωση η ΝΔ να βρεθει σε δύσκολη θεση. Ωστόσο αφενός φαίνεται οτι βουλευτές της ΝΔ εκτιμούν πως ο κ.Γεωργιάδης στο εφετείο θα κριθει αθώος. Σημειωτέον δε ότι η διαδικασία της έφεσης προφανώς και είναι χρονοβόρα.

Τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν επίσης ότι ο κ.Γεωργιάδης από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν οι εναντίον του κατηγορίες πριν τρία χρόνια (και ακριβώς δέκα ημέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ) είχε παραιτηθεί από το κόμμα. Κι αυτό όπως έλεγαν “επειδή δεν ήθελε μια υπόθεση που αμέσως κατήγγειλε ότι είναι πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος του, να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.”

Όμως κατηγορούσαν το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να προσδώσει στην υπόθεση πολιτικά χαρακτηριστικά για προφανείς λόγους και συνεχίζει να το κάνει και σήμερα, ενώ η υπόθεση είναι ακόμη εν εξελίξει, υπονοώντας ότι ο λόγος είναι πως ο κ.Γεωργιάδης διατέλεσε συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.
 

“Δεν έχει προηγούμενο η προσωπική δικαστική περιπέτεια ενός ανθρώπου να γίνεται αντικείμενο πολιτικού κανιβαλισμού” έλεγαν. Ξεκαθάριζαν βέβαια πως η ΝΔ εξυπακούεται ότι σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Χαρακτήριζαν όμως ανήκουστο το ότι το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός ουσιαστικά, με τη χθεσινή ανακοίνωση προδίκασε την τελεσίδικη ενοχή του κ.Γεωργιάδη, ενώ όπως έλεγαν “η δίκη θα κριθεί στο εφετείο.”
 

Υπενθύμιζαν επίσης ότι βάσει νόμου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πρόσφατα, δεν επιτρέπεται η προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας σε οποιοδήποτε στάδιο μια δικαστικής διαδικασίας πριν η απόφαση τελεσιδικήσει. Πρόκειται συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, για την ενσωμάτωση της οδηγίας 343/2016 της Ε.Ε. ρητά απαγορεύει στις δημόσιες αρχές να «αναφέρονται κατά τρόπο άμεσο σε μία εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε να παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή ενός κατηγορουμένου, είτε ακόμη και να προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν τη δικαστική κρίση μιας υπόθεσης». Άρα κατά τους ίδιους, η κυβέρνηση με την ανακοίνωση αυτή παραβίασε το νόμο, που η ίδια ψήφισε.
 

Βουλευτές της ΝΔ εξαπέλυαν επίσης μύδρους κατά του Μαξίμου, γιατί κατηγόρησε τα γαλάζια στελέχη που είτε υπερασπίστηκαν τον κ.Γεωργιάδη είτε παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία. “Αυτά είναι πράγματα ανήκουστα για ένα κράτος δικαίου και δείχνουν το ποιόν των ανθρώπων που κυβερνούν την χώρα” έλεγαν και δήλωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυλιστεί μόνος του “στο βούρκο της παρακμής που έχει οδηγήσει τη χώρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα