Γαλάζιες ζυμώσεις στη Βουλή με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα

Γαλάζιες ζυμώσεις στη Βουλή με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα
Συζήτηση στην Βουλή του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Η ερώτηση 28 βουλευτών της Ν.Δ, που προκαλεί εσωκομματικές συζητήσεις, τα σχόλια για αντιπολιτευτικό κοινοβουλευτικό έλλειμμα και η κόντρα με την Κωνσταντοπούλου

Με το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης να έχει μεταφερθεί ξανά στη Βουλή, οι ζυμώσεις μεταξύ των διαφωνούντων συνεχίζονται, ενώ η ηγετική ομάδα επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ σκληρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόφαση να ψηφίσει τελικά το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και να εξετάσει τη στάση της για αυτό που αφορά στις 100 δόσεις.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πάντως κάνουν σχόλια για αντιπολιτευτικό έλλειμμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς μετά τις προγραμματικές δηλώσεις δεν είχε ξανά παρουσία στη Βουλή, ενώ η εικόνα χθες των άδειων εδράνων πίσω από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κυριάκο Μητσοτάκη όταν απαντούσε στην επίθεση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε επίσης σχόλια.

Το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της κ.Κωνσταντοπούλου έχει εξετασθεί από στελέχη που μετέχουν στη νέα ηγετική ομάδα δια του ατύπου πολιτικού συμβουλίου και έχουν ξεκινήσει ανένδοτο κατά της Προέδρου.

Εκτός του κ.Μητσοτάκη που δήλωσε χθες στην Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε εξ αρχής διαφωνήσει με την ψήφο και της Ν.Δ στην κ.Κωνσταντοπούλου.

Αυτό που σταματά τους γαλάζιους από το να υποβάλουν πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής είναι ότι η ψηφοφορία είναι μυστική και άρα δε θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τη δυσαρέσκεια, που όπως λένε υπάρχει και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κατά της κ.Κωνσταντοπούλου, επομένως η πρόταση θα απορρίπτονταν με μαθηματική βεβαιότητα.

Ενώ τη μπάλα στο κοινοβουλευτικό γήπεδο παίζουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι με πρώτο τον κ.Μητσοτάκη, οι βουλευτές έχουν αρχίσει τις πρωτοβουλίες. Η πρώτη ομαδική ερώτηση γαλάζιων βουλευτών, 28 τον αριθμό, κατατέθηκε χθες και το ενδιαφέρον είναι όχι τόσο το αντικείμενο όσο η σύνθεση και ειδικότερα το ποιοι πήραν την πρωτοβουλία.

Την ερώτηση που αφορά το πότε θα υπάρξει πρόσβαση στο internet στις 5.493 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές που σήμερα δεν διαθέτουν ευρυζωνικές υπηρεσίες, υπογράφουν με επικεφαλής το Μάξιμο Χαρακόπουλο οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θόδωρος Καράογλου, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Τσιάρας, Κώστας Γκιουλέκας, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Τζαβάρας, Γιώργος Στύλιος, Άννα Καραμανλή, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Γεώργιος Βαγιωνάς, Χρήστος Μπουκώρος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Γιάννης Αντωνιάδης, Γιώργος Κασαπίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Στέφανος Γκίκας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Νότης Μηταράκης, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστος Σταικούρας, Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μάριος Σαλμάς και Γεώργιος Γεωργαντάς.

Στις πρώτες υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές καραμανλικών βουλευτών που και την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο πρωτοστατούσαν σε ομαδικές ερωτήσεις, με έμφαση στα φορολογικά. Συνυπογράφουν βεβαίως και στελέχη με καλή σχέση με τη σαμαρική ηγεσία (και τομεάρχες πλέον), αλλά και πρώην υπουργοί που προφανώς έχουν ειδικό ενδιαφέρον για το θέμα, το οποίο αφορά στην τύχη συγκεκριμένου προγράμματος ΣΔΙΤ. Η τακτική των ομαδικών ερωτήσεων πάντως φαίνεται ότι θα συνεχιστεί απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον και θα αποτελέσει για διαφωνουντες την ευκαιρία να δώσουν το δικό τους αντιπολιτευτικό στίγμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα