Γενέθλια διαλόγου ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Γενέθλια διαλόγου ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ
Παρουσίαση του βιβλίου του ποιητή και δοκιμιογράφου Θανάση Νιάρχου Οι αταίριαστοι (η πολιτική συναντά την τέχνη) το οποίο θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7.00 μ.μ. Εκτός από τους 4 πολιτικούς αρχηγούς ομιλητές θα είναι: ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Παναγιώτης Τέτσης, ζωγράφος-ακαδημαϊκός και ο Χρήστος Μεμής, διευθυντής εφημερίδας Τα Νέα. Eurokinissi

Μέσω αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων η αφετηρία του διαλόγου

Του Γιάννη Πιτταρά

Με προφανή στόχο να προλάβουν τα Αυγουστιάτικα μελτέμια ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιχειρούν μεσα στην καρδια του Ιουλίου να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους εγκαινιάζοντας ένα νεο κύκλο επαφών για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Είχαν προηγηθεί οι επιστολές που αντάλλαξαν Βενιζέλος και Κουβέλης για έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο που ενδεχομένως πάρει χαρακτηριστικά ακόμα και εκλογικής συνεργασίας, εάν προηγουμένως ξεπεραστούν οι εσωκομματικοί σκόπελοι και στα δυο κόμματα.

Η αφετηρία αυτού του διαλόγου γίνεται το μεσημέρι μέσω αντιπροσωπειών, όπου από πλευράς ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδουλάκης, ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρηγας, ο Δημητρης Καρυδης και ο Κυριάκος Πιερρακακης, ενω την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ που θα προσέλθει στον διάλογο αποτελούν ο γραμματέας της ΚΕ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο πρώην υπουργός Στέφανος Μανίκας.

Τα δυο κόμματα καλούνται να βρουν τα σημεία σύγκλισης και συμφωνίας που θα αποτελέσουν και το μίνιμουμ πεδίο συνεννόησης, αφηνοντας για αργότερα το μεγαλο αγκάθι που ειναι και η συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο με τη ΝΔ.

Μέχρι τότε ωστοσο Χαριλάου Τρικουπη και Αγίου Κωνσταντίνου θα πρεπει να λύσουν και τον γόρδιο δεσμό της προεδρικής εκλογής, με δεδομένη τη σταση της ΔΗΜΑΡ που ζητά αλλαγή πολιτικής πριν συναινέσει στο πρόσωπο του διαδόχου του Καρολου Παπούλια και το ΠΑΣΟΚ να μιλα για την ανάγκη πολιτικής σταθεροτητας και συμφωνίας για να μη οδηγηθεί η χώρα σε εκλογες.

Ειναι ενδεικτικό οτι οι εκπροσωποι του Φώτη Κουβελη προσέρχονται στη συναντηση με αρχή οτι “ο διάλογος για την κεντροαριστερά δεν πρεπει να εχει προαπαιτουμενα” και υπενθυμίζουν οτι για τη ΔΗΜΑΡ ο διάλογος αυτός ξεκινα απο όσα ανέφερε ο κ.Κουβελης στην επιστολή του προς τον κ.Βενιζελο ως βασικές προϋποθέσεις, όπως, η παραμονή στο ευρώ, η διαμόρφωση νέας σχέσης με τους εταίρους, η αναδιάρθρωση του χρέους, η φορολογική μεταρρύθμιση, η ενίσχυση της ρευστότητας, η μείωση της ανεργίας, το κράτος κοινωνικών υπηρεσιών, το νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων, η ισορροπία κράτους και αγοράς, η αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, η αποσύνδεση της διοικητικής μεταρρύθμισης και οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Θεωρείται σχεδον βέβαιο οτι οι εκπροσωποι του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσουν μια ξεκάθαρη θεση απο τους συνομιλητές τους, για το ποια είναι η σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι ακριβώς επιδιώκουν με την Κουμουνδούρου…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα