Γεννηματά: Ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε!

Γεννηματά: Ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε!
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ// EUROKINISSI Eurokinissi

"Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά", είναι το ηχηρό μήνυμα του Συνεδρίου, είπε στο κλείσιμο του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η επικεφαλής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά

Ομόφωνα, με μόνο ένα λευκό, εγκρίθηκαν από τους συνέδρους της ΔΗ.ΣΥ το νέο της σύμβολο, τα κείμενα της πολιτικής διακήρυξης και του προγραμματικού πλαισίου.

Κλείνοντας το τριήμερο συνέδριο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χρησιμοποιώντας αρχικά τη λέξη «επιστρέψαμε», τόνισε ότι ήταν πολιτικό γεγονός το οποίο είχε πέντε επιτυχίες.

Έδωσε καθαρά μηνύματα στην ελληνική κοινωνία για την απαραίτητη συνεννόηση κατ’ αρχάς, τη συνύπαρξη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη κομμάτων και κινήσεων με διαφορετικές ιστορικές διαδρομές, καθώς και για το ότι επιβάλλεται η χώρα να βρει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για εθνική γραμμή. Επίσης, σημαντικό είναι, σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η συμμετοχή, υποστηρίζοντας ότι «η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι άθροισμα στελεχών, δεν είναι ένα άθροισμα πολέμαρχων, όπως σωστά ειπώθηκε σε αυτή την αίθουσα, αλλά κίνημα λαού, μόνο ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει».

Ένα, ακόμη, μήνυμα ανέφερε ήταν η πίστη στη Δημοκρατία και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς που έχει κλονιστεί.

«Καθημερινά οι θεσμοί δέχονται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μεγάλα πλήγματα. Ο πρωθυπουργός έδωσε προχθές πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης θεωρώντας ως θεσμικό εμπόδιο αποφάσεις της Δικαιοσύνης που απλά δεν συμφωνούσε μαζί τους», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για «απίστευτο κατήφορο», που «τούς οδηγεί σε νέο γύρο επιθέσεων σκανδαλολογίας. Και το κάνουν αυτό σήμερα, εντελώς τυχαία! Σήμερα, που ολοκληρώνεται με τόσο μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο μας», ενώ ύψωσε τείχος προστασίας για τη απόπειρα σπίλωσης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, λέγοντας: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τους αξίζει. Ματαιοπονούν».

Ως δεύτερη επιτυχία η κ. Γεννηματά ανέφερε την σαφή ταυτότητα και το πολιτικό στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τη σύγχρονη κεντροαριστερά που μπορεί να φέρει τη νέα αλλαγή. Ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη είναι το τρίπτυχο μας», είπε.

Έκανε εκτενή αναφορά στην τρίτη επιτυχία του Συνεδρίου, στο αναπτυξιακό Σχέδιο Ελλάδα, με το οποίο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς να ξεπουλιέται ο τόπος, με αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και σεβασμό στο περιβάλλον, όπως σημείωσε.

Η κ. Γεννηματά περιέγραψε ως τέταρτη επιτυχία της ΔΗΣΥ, την επιβεβαίωση της πολιτικής στρατηγικής για αυτόνομη πορεία και εθνική συνεννόηση. «Είμαστε σταθεροί στην πρόταση μας για το σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης, ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Εμείς θέλουμε και θα είμαστε μέρος της λύσης, όμως δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός», είπε και ζήτησε να σταματήσουν τις διαστρεβλώσεις για δήθεν ίσες αποστάσεις κι επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι και παραμένει για εμάς ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος. «ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιμένουν στην καρικατούρα του μικρού δικομματισμού και την πόλωση που δηλητηριάζουν τη χώρα», ανέφερε.

Όσο αφορά, τέλος, τον Οδικό Χάρτη και το συγκεκριμένο Χρονοδιάγραμμα για την εκλογή ηγεσίας και τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε, όπως και στην εισήγησή της, ότι ο οδικός χάρτης και θεσμικές εγγυήσεις που δεν επιτρέπουν ούτε καχυποψίες, ούτε δυσπιστίες.

«Όλα θα λήξουν δημοκρατικά έως το τέλος του χρόνου.Τώρα πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, ούτε δικαιολογία γι’ αυτούς που διστάζουν ακόμα. Πάμε τώρα! Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Πάμε όλοι μαζί! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, όμως για τη Δημοκρατική Παράταξη μετρά θετικά», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα