Γεννηματά: Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης ΕΥΔΑΠ- ΔΕΗ

Γεννηματά: Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης ΕΥΔΑΠ- ΔΕΗ
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραδίδει το νερό στο ελεγχόμενο από τους δανειστές υπερταμείο και χάνει το δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ "παρά τα κροκοδείλια δάκρυα Σκουρλέτη"

Κατά της ιδιωτικοποίησης στον πυρήνα των δημόσιων αγαθών όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια τάχθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα 15 προαπαιτούμενα.

“Τον Μάιο η Κυβέρνηση διακήρυξε ότι δεν θα παραδώσει στο υπερταμείο, στον έλεγχο των δανειστών, την ΔΕΗ, τις δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης, το Αττικό Μετρό”, υπενθύμισε η κ.Γεννηματά.

“Έλεγε ψέματα. Σήμερα οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν: Η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, το Αττικό Μετρό, να παραδοθούν στο ελεγχόμενο από την Τρόικα υπερταμείο, τουλάχιστον  για 99 χρόνια. Με δικαίωμα πώλησης, ασφυκτικό έλεγχο των Διοικήσεων, των τιμολογίων προς τους πολίτες και  των επενδύσεών τους καθώς και με αρνητικές παρεμβάσεις στα θέματα προσωπικού”, υποστήριξε η προέδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας:

“Η δική μας θέση είναι σαφής. Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση στον πυρήνα των δημοσίων αγαθών. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το νερό”.

Σε ότι αφορά τη ΔΕΗ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι “παρά τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Σκουρλέτη παραδίδεται το 34% των μετοχών της, αλλά και ένα 17% ακόμη,  πρόκειται σύντομα να πωληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ” και τόνισε ότι αυτό σημαίνει “απώλεια του δημοσίου ελέγχου στην επιχείρηση.”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία της ΔΕΗ και επισήμανε τους κινδύνους στους οποίους οδηγείται  με ευθύνη της Κυβέρνησης, όπως είπε.

“Οι επιλογές της Κυβέρνησης συρρικνώνουν την παραγωγή και την βάση των πελατών της ΔΕΗ κατά 50%, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα, σύμφωνα με το Μνημόνιο Τσίπρα. Μειώνεται η παρέμβαση της ΔΕΗ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά παραμένουν όλα τα βάρη στην επιχείρηση, παραμένει η αδυναμία πραγματοποίησης των επενδύσεών της. Επίσης επισημαίνω ότι σε ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αυξήθηκαν τα χρέη των πολιτών προς αυτήν, φθάνοντας τα 3 δις ευρώ”, είπε η κ.Γεννηματά, αποδίδοντας την ευθύνη προσωπικά στον πρωθυπουργό:

“Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού οδηγείται σε διάλυση. Η πολιτική ευθύνη γι αυτό έχει ονοματεπώνυμο : Αλέξης  Τσίπρας. Δεν θα κρυφτεί πίσω από τον Υπουργό του. Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την ψήφο τους απόψε, ολοκληρώνουν την άνευ όρων παράδοση του Εθνικού Πλούτου σε ξένα συμφέροντα. Πρόθυμοι, υπάκουοι και υποταγμένοι στις πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών.”

Η κ.Γεννηματά έθεσε επίσης στην κυβέρνηση το ερώτημα εάν ψεύδεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν λέει πως η Αθήνα απεμπόλησε το δικαίωμα των Ελλήνων δανειοληπτών  να εξαγοράσουν  το δάνειό τους πριν αυτό πουληθεί.

Υποστήριξε επίσης ότι η φούσκα  της «για πρώτη φορά νομιμότητας» στο τηλεοπτικό τοπίο έσκασε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: “Οι σκελετοί που επιχειρήθηκε άρον- άρον να κρυφτούν σε απόμερα βοσκοτόπια και σε τραπεζικές θυρίδες  είναι πια σε κοινή θέα. Νομίζετε ότι με την απόσυρση του κύριου Καλογρίτσα έκλεισε η υπόθεση και θα πάτε παρακάτω. Ότι σβήσατε τα «αποτυπώματα του διαρρήκτη» στην ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.Όμως ο κόσμος δεν ξεχνά. Δεν θα κλείσει τα μάτια σε ένα προκλητικό επεισόδιο θράσους και προφανούς διαπλοκής. Το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης Καλογρίτσα – Τράπεζα Αττικής έχει αποκαλυφθεί.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα