Γεννηματά: Ενοχλούμε, γιατί είμαστε γνήσια προοδευτική, πατριωτική δύναμη

Γεννηματά: Ενοχλούμε, γιατί είμαστε γνήσια προοδευτική, πατριωτική δύναμη
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς, ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις δημοσκοπήσεις, υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Δεν υπάρχει δεδομένη κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού, επανέλαβε και προειδοποίησε να μη σκέφτεται κανείς ένα νέο "βρώμικο '89"

Το Κίνημα Αλλαγής είναι η γνήσια προοδευτική και η γνήσια πατριωτική δύναμη, απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και την ακροδεξιά, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα.

Επέμεινε στην αυτόνομη πορεία, εκτιμώντας πως το ΚΙΝΑΛ είναι ο μόνος δρόμος για τους πολίτες που έχουν απογοητευθεί από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν επιθυμούν ούτε και την “παλινόρθωση της δεξιάς”. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ακριβώς για αυτό το Κίνημα δέχεται επιθέσεις. Χωρίς να αναφερθεί ρητά στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου και τις επιθέσεις που δέχθηκε στη συνέχεια το ΚΙΝΑΛ από το Μαξίμου, η κ.Γεννηματά απηύθυνε προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση, να μη σκέφτεται κανείς ένα νέο “βρώμικο ’89”. Στη Χαριλάου Τρικούπη διέβλεπαν εξάλλου εξαρχής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιούσε την υπόθεση Παπαντωνίου σε μία προσπάθεια να ανακόψει ενδεχόμενες απώλειες ψηφοφόρων προς το ΚΙΝΑΛ.

Η πρόεδρος του Κινήματος όμως επέμεινε στην κριτική της και προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποιο κατηγόρησε ότι καλύπττει τις κυβερνήσεις Καραμανλή, θέλοντας έτσι να απαντήσει εμμέσως πλην σαφώς και σε όσους στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ θα έβλεπαν θετικά μία μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ. Δεν υπάρχει δεδομένη κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού, επανέλαβε εξάλλου η κ. Γεννηματά διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το Κίνημα δε θα μπει σε συγκυβέρνηση με τη λογική των αριθμών ή της νομής αξιωμάτων.

“Ενοχλούμε, γιατί είμαστε η γνήσια πατριωτική δύναμη Σε όλη την Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής δίνει δυναμικό παρών. Όσο μας χτυπάνε τόσο δυναμώνουμε. Είμαστε απέναντι στο λαϊκισμό και στη συντήρηση που έχουν εξαπολύσει ολόπλευρη επίθεση στην παράταξή μας. Τους ενοχλούμε. Γιατί λέμε όχι στα δήθεν Ευρωπαϊκά και δήθεν προοδευτικά μέτωπα που έχουν ως μοναδικό στόχο την ενίσχυση του δικομματισμού, της πόλωσης και του διχασμού.

Είμαστε ενοχλητικοί γιατί είμαστε η γνήσια προοδευτική δύναμη αλλαγής κόντρα στα μικροκομματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Είμαστε η γνήσια πατριωτική δύναμη απέναντι στην ακροδεξιά και τους εθνικιστές” είπε ξεκινώντας την ομιλία της ειδικότερα η κ.Γεννηματά, προσπαθώντας να απευθυνθεί στα αντιδεξιά ένστικτα της παλιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο λεγόμενο “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε τόσο στην εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου όσο και του Κώστα Σημίτη, θέλοντας να θεμελιώσει αυτό το επιχείρημα της και να απαντήσει σε όσους την εγκαλούν για τη στάση της στη συμφωνία των Πρεσπών. Αναφέρθηκε εξάλλου σε Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά και σχολίασε χαρακτηριστικά:

“Θα μου πείτε βέβαια εδώ η εξωτερική μας πολιτική ασκείται από τον Υπουργό Άμυνας. Έχει γίνει εργαλείο για τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς με την αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη στάση του Καμμένου. Και ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί παντελώς για αυτή την εικόνα, υποχωρεί στους εκβιασμούς των ακροδεξιών συνεταίρων του, προκειμένου να διατηρήσει για λίγο ακόμη την καρέκλα του. Ελπίζω να μην πληρώσει πάλι η χώρα το θολωμένο του μυαλό.”

Δήλωσε επίσης ότι: “Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι στοιχείο της ταυτότητας μας και προτεραιότητα στην πολιτική μας. Γνήσιος πατριωτισμός, μακριά από άγονους εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες, μακριά από ακροδεξιές λογικές όπως αυτές που όλο πιο πολύ κυριαρχούν στην Νέα Δημοκρατία” θέλοντας να διαχωρίσει τη στάση της από την αξιωματική αντιπολίτευση

“Ο Τσίπρας είναι βαρίδι της αριστεράς”

“Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί ο Αλ. Τσίπρας τα δίνει όλα. Και το παίζει με την κυνικότητα του χαρτοπαίχτη. Όχι του υπεύθυνου Πρωθυπουργού μιας χώρας που βρίσκεται στην κρισιμότερη ίσως καμπή της νεότερης ιστορίας της. Αυτός μεν δίνει τα ρέστα του για ένα εκλογικό ποσοστό που απλώς θα μετριάσει τη διαγραφόμενη οριστική του ήττα. Η χώρα, όμως, θα πληρώσει τοις μετρητοίς το τίμημα των επιλογών του”, υποστήριξε επίσης η κ.Γεννηματά.

Εκτίμησε ότι: “Το μακεδονικό, το συνταξιοδοτικό, το εκκλησιαστικό, το συνταγματικό, το φορολογικό, το παίγνιο με τους θεσμούς και τη δημοκρατία, το αντίδωρο στη φτωχοποίηση, το εμφυλιοπολεμικό μένος για τους πολιτικούς του αντιπάλους, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μωσαϊκό.”

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ όμως σημείωσε ότι “η κρίση θα παραμείνει, αν εφαρμοστούν οι εξίσου αδιέξοδες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας” και σχολίασε πως: “Η λύση για την χώρα δεν είναι το φύγε εσύ-έλα εσύ. Λύση για την χώρα είναι η ανατροπή των αδιέξοδων πολιτικών.”

Προέβλεψε πάντως ότι: “Αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της” και υποστήριξε:

“Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ.Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς. Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο. ”

“Ο Μητσοτάκης εγκαταλείπει ό,τι φιλελεύθερο”

Επιτέθηκε στη συνέχεια στον κ.Μητσοτάκη: “Και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως απαντά; Κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις. Αμύνεται με μόνο στόχο να τις διατηρήσει. Και δεν διστάζει να εγκαταλείψει γι’ αυτό ότι νεωτεριστικό και δήθεν φιλελεύθερο διακηρύσσει”, θέλοντας να απευθυνθεί σε απογοητευμένους φιλελεύθερους ψηφοφόρους.

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι “Ορκίζεται σε κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόσει πιστά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Τσίπρα. Παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του καραμανλισμού, τις παράλληλες και ενοχικές του σχέσεις με την κρατούσα κατάσταση, τους εκπροσώπους του σε δημόσια αξιώματα να κινούν τα νήματα, τις κατεστημένες και αναχρονιστικές δομές της παράταξής του. Στο όνομα του «σύγχρονου», του «νέου», του «φιλελεύθερου» έχει επιβιβαστεί u0009στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης.”

Η κ.Γεννηματά υποστήριξε ότι: “Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το «τανγκό ανευθυνότητας»! Και οι δυο μαζί καλύπτουν τις ευθύνες για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραµανλή, που οδήγησε στην κρίση. Ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία όταν τους λέω ελάτε να κάνουμε εξεταστική”.

“Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε το «βρώμικο ‘ 89» ματαιοπονεί”

“Στο προεκλογικό οπλοστάσιο της Κυβέρνησης , η σκανδαλολογία είναι στην πρώτη γραμμή. Τώρα πια χρησιμοποιούνται και τα fake news” υπογράμμισε η κ.Γεννηματά και σχολίασε: “Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!”

Η πρόεδρςο του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως, κάλεσε όμως την κυβέρνηση να αφήσει τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει το έργο της, χωρίς υποδείξεις. “Δεν δικάζει κ.Τσίπρα , όπως δηλώσατε ,το δημόσιο αίσθημα που δηλητηριάζεται καθημερινά από τους κεκράχτες σας, αυτούς που με δική σας εντολή ενεργούν. Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ.Γεννηματά έθεσε μάλιστα δύο ερωτήματα:

“Αλήθεια κ. Τσίπρα: Ποιος έφτιαξε τους νόμους για να πηγαίνει κάθε υπόθεση υπαρκτού ή μη σκανδάλου στη Δικαιοσύνη; Ποιος έστειλε κάθε υπόθεση με το που έβλεπε το φως της δημοσιότητας στον εισαγγελέα; Ποιος διέγραψε από μέλη του κόμματος του όσους φέρονται να εμπλέκονται προκαταβολικά; Εμείς, και με όλους εσάς απέναντι .

Και αντίθετα : Ποιος εισαγγελέας κινήθηκε για τις πρωτοφανείς καταγγελίες μέσα στο ίδιο το Υπουργικό σας Συμβούλιο , όταν εσείς ο ίδιος έπρεπε να στείλετε τα πρακτικά στη Δικαιοσύνη; Ποιος αρνήθηκε να εντάξει τις δυο κρίσιμες περιόδους της ΝΔ (2004-2009) και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (2015-2018) στον έλεγχο τους, όταν αυτές είναι που πραγματικά προκάλεσαν και συντήρησαν την κρίση;”

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε: “Οχι, δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία.” Δήλωσε αποφασισμένη να υπερασπιστεί “την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα” και πρόσθεσε: “Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση” καταλήγοντας:

“Και μια προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση. Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε το «βρώμικο ‘ 89» ματαιοπονεί.”

“Συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων δεν θα γίνουμε”

“Η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την μη επιστροφή της δεξιάς. Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί ούτε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής” εκτίμησε η κ.Γεννηματά.

“Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει δεδομένη Κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού. Γι αυτό και ξεκαθαρίζω ότι το ερώτημα «με ποιόν θα πάμε», μετά τις εκλογές, είναι ένα ερώτημα που δεν μας αφορά. Είναι το ερώτημα της υπαρξιακής αγωνίας των δύο ψευδομονομάχων, που κατασκευάζεται στα εκλογικά μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ”, τόνισε.

“Αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ Μητσοτάκη” σχολίασε μάλιστα και κατέληξε: “Εμείς με αλλαγή των συσχετισμών μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων. Εχουν ήδη νιώσει τη δυναμική μας και γι’ αυτό προσπαθούν να μας χτυπήσουν με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο. Σε κάθε περίπτωση εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων δεν θα γίνουμε.”

Σβίγκου: Η Γεννηματά έχει πολλά βαρίδια γύρω της

Την ομιλία της προέδρου του ΚιΝΑΛ σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μέσω twitter:

Τα όσα λέει για την Αριστερά και τον Α. Τσίπρα η Φ.Γεννηματα είναι ανάξια σοβαρού σχολιασμού. Συμπάσχουμε, όμως, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα της κ την κατανοούμε όταν μιλάει για βαρίδια αφού η ίδια έχει πολλά γύρω της…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version