Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχασε και το φύλλο συκής

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχασε και το φύλλο συκής
Central Political Committee meeting of PASOK, Athens, 22 April 2017. / () , , 22 2017. Menelaos Myrillas / SOOC

Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις στο διεθνή τύπο για τη συμφωνία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χάνει κάθε επιχειρηματολογία και τόνισε ότι θα της δώσει ο λαός την απάντηση που της αξίζει

Κριτική στην κυβέρνηση για όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με το κείμενο που συμφώνησε με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση ασκεί με ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Με αφορμή όσα περιλαμβάνονται στο κείμενο για συντάξεις, επιδόματα, φοροαπαλλαγές και πρωτογενή πλεονάσματα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» από την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Έπειτα, απαριθμεί μια προς μια τις αλλαγές για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα εργασιακά.

“Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, περικοπές των συντάξεων, μεγάλη μείωση του αφορολόγητου.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες έρχεται νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για τους οικονομικά ασθενέστερους νέα περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων.

Οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ουσιαστικά απελευθερώνονται, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις απλά επιβεβαιώνεται η ισχύουσα νομοθεσία του 2011″.

“Το διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα  δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους”, σημειώνει και προσθέτει “Γιατί πέρα από τα νέα επώδυνα μέτρα, που επεκτείνονται ως το 2020, επιβάλλει  δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια.

Οι  όροι αυτοί υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης και διαιωνίζουν την λιτότητα. Καταστρέφουν τη μεσαία τάξη και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι.

Η Κυβερνητική πλειοψηφία θέτοντας πάνω από όλα τις καρέκλες τις εξουσίας, θα ψηφίσει, ως φαίνεται, την συμφωνία παράδοσης ηττημένου”.

“Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός. Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει”, καταλήγει.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα