Γεννηματά: “Η προοδευτική μας ταυτότητα απάντηση στην κανονικότητα των λίγων”

Γεννηματά: “Η προοδευτική μας ταυτότητα απάντηση στην κανονικότητα των λίγων”
Φώφη Γεννηματά (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ) Eurokinissi

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα του ΚΙΝΑΛ είναι η διαμόρφωση νέου ολοκληρωμένου σχεδίου για τη χώρα και την κοινωνία.

Έντονη κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ ασκεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην εφημερίδα «Μπαμ» σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων καθώς εφαρμόζει το δόγμα «μισή δουλειά, μισός μισθός». «Η μερική απασχόληση γίνεται κανόνας. Απουσιάζει η ουσιαστική μέριμνα για τους άνεργους. Η μεσαία τάξη έχει εγκαταλειφθεί. Κάθε ουσιαστικό μέτρο -όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις- που την αφορά αναβάλλεται», αναφέρει η κ. Γεννηματά. Προσθέτει ότι οι μικρομεσαίοι αφήνονται έρμαιο στις Τράπεζες, οι αγρότες είναι στο περιθώριο, καθώς απουσιάζει ακόμα και η αναφορά για τα προβλήματα τους.

Η κ. Γεννηματά ειδικά για τον τουρισμό επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα, αφού ο ΦΠΑ μειώθηκε μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα, όχι στην εστίαση ή στη διαμονή, όπως έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ επικρίνει το γεγονός ότι ο διαχωρισμός της χώρας σε τρεις υγειονομικές ζώνες χωρίς συγκεκριμένα σχέδια εγγύησης της ασφάλειας στην πράξη στις πιο αδύναμες περιοχές, μπορεί να καταδικάσει σε μαρασμό, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους αργαζόμενους σ’ αυτές.

«Εμείς λέμε κάτι διαφορετικό. Ότι το κοινωνικό συμβόλαιο θέλει επαναδιαπραγμάτευση. Η οικονομική ύφεση είναι η αφορμή για να το ξαναγράψουμε. Με έναν νέο διάλογο, που φέρνει την εργασία πρώτη στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας», υποστηρίζει η κ. Γεννηματά και τονίζει ότι προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής είναι η διαμόρφωση του νέου ολοκληρωμένου σχεδίου για τη χώρα και την Κοινωνία. Το Πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής, όπως συμπληρώνει.

Υπογραμμίζει ότι «πρέπει να έχει προτεραιότητα την ανόρθωση της οικονομίας, τη μείωση των ανισοτήτων, όχι τα κέρδη για τις ελίτ. Με ένα νέο μοντέλο παραγωγής που φέρνει επενδύσεις και δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη. Να επανασυνδεθούμε με τα μεγάλα ζητούμενα της ζωής κάθε ανθρώπου: την υγεία, την εργασία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, το περιβάλλον. Με ισχυρή σφραγίδα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης». Η κ. Γεννηματά καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη που θέλει να ακουστεί, να εκφραστεί, να προσφέρει στην Παράταξη με στόχο στα τέλη του Σεπτεμβρίου, να οργανωθεί η ιδεολογική και πολιτική συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version