Γεννηματά: Με το σχέδιο Νέα Ελλάδα στην ΔΕΘ

Γεννηματά: Με το σχέδιο Νέα Ελλάδα στην ΔΕΘ
Celebratory event for the 43rd anniversary of the founding of the Panhellenic Socialist Movement, in Athens,Greece on Sep. 3, 2017 / 43 , 3 , 2017. Nikos Libertas / SOOC

Το σχέδιο «Νέα Ελλάδα» θα περιλαμβάνει προτάσεις για την ανάπτυξη, τις μεγάλες επενδύσεις, τη στήριξη των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων, αλλαγές στον δημόσιο τομέα για το χτύπημα του πελατειακού κράτους και προτάσεις διαχείρισης των κόκκινων δανείων και της ανεργίας

Στην παρουσίαση του σχεδίου «Νέα Ελλάδα» θα εστιάσει κατά την διάρκεια της ομιλίας της, ενώπιον των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, η Φώφη Γεννηματά, στέλνοντάς μήνυμα ότι η Κεντροαριστερά διαμορφώνει από τώρα κυβερνητικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο «Νέα Ελλάδα» θα αποτελείται από οχτώ μεγάλους άξονες, που θα προτείνουν λύσεις για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Θα περιλαμβάνει προτάσεις για την ανάπτυξη, τις μεγάλες επενδύσεις, τη στήριξη των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων, αλλαγές στον δημόσιο τομέα για το χτύπημα του πελατιακού κράτους, πρόταση διαχείρισης των κόκκινων δανείων, την ανεργία και την στήριξη της νεολαίας.

Παράλληλα, η Φ.Γεννηματά αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας για την κατάσταση άσχημη κατάσταση που έχει παγιωθεί στην χώρα και την οποία προσπαθεί να αποκρύψει με επικοινωνιακά τεχνάσματα, δίνοντας έμφαση στους χαμηλότερους του αναμενομένου ρυθμούς ανάπτυξης, με τους οποίους τρέχει η οικονομία. Η παραπάνω σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει πως δεν θα πάρει αποστάσεις από την Νέα Δημοκρατία, καθώς θα τοποθετηθεί επικριτικά και για την «βιασύνη» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρεθεί στην εξουσία, χωρίς να καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις, παρά μόνο χρησιμοποιώντας διχαστικό λόγο περασμένων δεκαετιών.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η δήλωση της Φ.Γεννηματά, που τόνισε ότι «Η Κεντροαριστερά θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα. Θα κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή για να εξασφαλίσουμε μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει και στην οποία θα μείνουμε πιστοί».

Αν και θα υπάρξει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Φ.Γεννηματά δεν θα χρησιμοποιήσει το βήμα της ΔΕΘ για την προσωπική της καμπάνια. Αντίθετα, θα παραμείνει εντός του αυστηρού, θεσμικού της ρόλου ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συμπληρώνοντας όμως πως για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να βγει από τον φαύλο κύκλο της οκταετούς κρίσης, θα χρειαστεί μια μαζική και ισχυρή παράταξη στον μεσαίο χώρο.  

Το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένο από την πρώτη ημέρα της παρουσίας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση με τα επιμελητήρια σε γνωστή ταβέρνα της Καλαμαριάς πήγε πάρα πολύ καλά, αφού εκεί βρέθηκαν 150 εκλεγμένα μέλη, τα οποία και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις της Φ. Γεννηματά.

(φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα