Γεννηματά: Ο Τσίπρας λέει στους δανειστές, δώστε ό,τι προαιρείσθε

Γεννηματά: Ο Τσίπρας λέει στους δανειστές, δώστε ό,τι προαιρείσθε
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Τέρμα η πλάκα. Δεν δικαιούνται, δεν τους παίρνει να φέρουν τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12", ανέφερε η Φώφη Γεννηματά

“Προσπαθήσαμε με συνεχείς πρωτοβουλίες προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να βοηθήσουμε την χώρα μας και για το δημόσιο χρέος. Το πράξαμε και πρόσφατα με την επιστολή-παρέμβαση μου προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες”.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στη Λαμία.

Ασκώντας επίθεση στην κυβέρνηση ανέφερε για το χρέος: “Τώρα λένε στους δανειστές «δώστε ότι προαιρείσθε» για να σώσουμε τα προσχήματα

Και όλα αυτά χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος και με μόνη την ελπίδα ότι «θα αποδώσει η πίεση της κας Λαγκάρντ στον κ. Σόιμπλε». Της κας Λαγκάρντ, που θα έδιωχνε το Φθινόπωρο, εκλιπαρούσε το Χειμώνα και κρέμεται πάνω της μπας και βγάλει το Καλοκαίρι!”.

Κάνοντας αναφορά στην απόφαση του Eurogroup του 2012, σημείωσε: “Εγκατέλειψαν την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησαν τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δις ευρώ (κέρδη από τα Ελληνικά ομόλογα), πήραν αόριστες υποσχέσεις το 2016 και τώρα λένε στους δανειστές «δώστε ότι προαιρείσθε» για να σώσουμε τα προσχήματα. Δεν παραγνωρίζω τις απαράδεκτες ,συντηρητικές πολιτικές του κ. Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Τις έχουμε αντιμετωπίσει.

Προσπαθήσαμε με συνεχείς πρωτοβουλίες προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να βοηθήσουμε την χώρα μας και για το δημόσιο χρέος. Το πράξαμε και πρόσφατα με την επιστολή-παρέμβαση μου προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες.

Όμως δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση. Αλλάζει γραμμή κάθε μέρα, παρουσιάζει διαρκώς διαφορετικά σενάρια, έχει σπασμωδικές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια”.

Και κατέληξε στον ίδιο τόνο: “Τέρμα η πλάκα. Δεν δικαιούνται, δεν τους παίρνει να φέρουν τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12. Νέα καθυστέρηση και αβεβαιότητα;

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει τώρα ότι αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τα μέτρα του 2019-2020 δεν θα προχωρήσουν. Αλλά αν το ΔΝΤ αρνηθεί οδηγούμαστε (δηλώσεις Σόιμπλε) σε εξ αρχής (!!) διαπραγμάτευση που θα αναλάβει ο ESM ( που ελέγχουν οι Γερμανοί). Δηλαδή νέα καθυστέρηση και αβεβαιότητα. Καμία ανοχή, καμιά συνενοχή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα