Γεννηματά: Το πλαστό διχαστικό δίλημμα “μνημόνιο – αντιμνημόνιο” ενταφιάζεται σήμερα

Γεννηματά: Το πλαστό διχαστικό δίλημμα “μνημόνιο – αντιμνημόνιο” ενταφιάζεται σήμερα
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να δεσμευτεί πως δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές πριν την πρώτη αξιολόγηση του μνημονίου

“Το πλαστό διχαστικό δίλημμα της 5ετίας « μνημόνιο – αντιμνημόνιο» ενταφιάζεται σήμερα από εκείνους που το δημιούργησαν” σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία της στην Ολομέλεια της βουλής για το τρίτο μνημόνιο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα. Φώφη Γεννηματά. “Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπαίνει επάξια στο αρχείο της ιστορίας, στο ίδιο ράφι του λαϊκισμού μαζί με το Ζάππειο 1, 2 και 3 της ΝΔ” συμπλήρωσε.

Η κα. Γεννηματά επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Ως αντιπολίτευση 5 χρόνια μέσα στο μίσος κ το ψέμα. Ως κυβέρνηση 6 μήνες μέσα σε ψέματα, πισωγυρίσματα, μεγάλα λόγια κ ανικανότητα. Τον Φεβρουάριο υπογράψατε συμφωνία που δεν τηρήσατε γιατί φοβηθήκατε ότι θα αποκαλυφθεί γρήγορα η πολιτική σας απάτη”.

Αναφερόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό σημείωνε: “Τον Ιούνιο επιχειρήσατε να αποδράσετε πετώντας την ευθύνη στο λαό. Ζητήσατε ένα δήθεν ηρωικό ΟΧΙ. Το μετατρέψετε έντρομοι σε άνευ όρων ΝΑΙ. Με τη χώρα στον αέρα, χωρίς πρόγραμμα, με τράπεζες κλειστές, συρθήκατε στην τελική διαπραγμάτευση κ. Τσίπρα αποτύχατε σε όλα!”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποσαφηνίσει το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, ενώ ανέφερε πως θέση του κόμματος είναι η δέσμευση του να μην πάει σε εκλογές τουλάχιστον πριν τη 1η αξιολόγηση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Επίσης η κα Γεννηματά ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση για ιδιαίτερα επώδυνα θέματα για τις ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού αλλά και για τις προοπτικές της ανάπτυξης. “Να συναινέσει στις απαραίτητες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, την αλλαγή του Εκλογικού Νόμου, ώστε να αποτραπούν ο διχασμός κ η πόλωση. Να αποφευχθεί κάθε νομοθετική και κυβερνητική πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται από ιδεοληπτικές εμμονές και αντιμεταρρυθμιστικό πνεύμα”.

Τέλος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το κόμμα της “ήταν το μοναδικό κόμμα που κράτησε υπεύθυνη στάση, που ανέλαβε όμως και εθνικές πρωτοβουλίες που δεν τις επέβαλλε κανένα μνημόνιο”. Μιλώντας για τη συναίνεση στο τρίτο μνημόνιο η κα. Γεννηματά τόνισε: “Σε κάθε ΝΑΙ που εκφωνεί απόψε κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να ακούτε ένα ηχηρό ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Η πράξη μας είναι δέσμευση απέναντι στα παιδιά μας για μια Ελλάδα με παρόν και μέλλον στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού πολιτισμού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα