Γεωργιάδης: “Ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα”

Γεωργιάδης: “Ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα”
Ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Ελεγχόμενη" χαρακτηρίζει την πανδημία ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρά τις δεκάδες απώλειες που μετρά η χώρα καθημερινά.

Παρά τους δεκάδες νεκρούς που χάνονται καθημερινά και την ραγδαία αύξηση των διασωληνώμενων (704 στις 02/12), ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζει την πανδημία “ελεγχόμενη”.

Μάλιστα, μιλώντας στον Ant1, τονίζοντας ότι, εφόσον υπάρχει πανδημία, θα υπάρχουν και νεκροί, διερωτάται… “τι να κάνουμε”.

Αντίθετα με όσα αποδεικνύουν τα στοιχεία, αλλά και τον πρόσφατο χάρτη του ECDC στον οποία η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο, ο κ. Γεωργιάδης εξακολουθεί να δηλώνει για τους νεκρούς στη χώρα ότι “δεν είναι περισσότεροι από άλλες χώρες από την αρχή της πανδημίας. Ναι, είναι περισσότεροι από τον Ιούλιο και μετά που άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί”.

“Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας”

Όπως ο ίδιος ανέφερε, το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους 60 και άνω, φαίνεται να «πάει καλά», ενώ συνέχισε λέγοντας: “Αν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι ο ορισμός των ραντεβού, σε δέκα ημέρες θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας, που ήταν να έχουν εμβολιαστεί έστω οι μισοί από όσους δεν ήταν εμβολιασμένοι”.

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά μήνα, καθώς και ότι θα έπρεπε να υπάρξει άλλος τρόπος για να πειστούν οι πολίτες, ο Υπ. Ανάπτυξης είπε “ας εμβολιαστούν κι ας εμβολιαστούν και για αυτόν τον λόγο. Μετά από ενάμιση χρόνο που έχει μαλλιάσει η γλώσσα όλων μας για να εξηγούμε τα οφέλη του εμβολιασμού, δεν μπορεί να λέμε πως δεν έχουν εξαντληθεί τα μέσα για να πειστούν οι πολίτες”.

“Έχουμε ακούσει άλλα μέτρα υποχρεωτικότητας, όπως να μην μπορεί ο πολίτης να μπει στο σούπερ μάρκετ ή στα μέσα μεταφοράς, αλλά έτσι θα αποκλειστεί από τις μετακινήσεις ή δεν θα μπορεί να πάρει τρόφιμα και βασικά αγαθά. Από το να πεθάνει από την πείνα, καλύτερα το πρόστιμο των 100 ευρώ”, είπε ο Υπ. Ανάπτυξης, προσθέτοντας πως “για τον χαμηλοσυνταξιούχο, επειδή για αυτόν είναι σημαντικό ποσό τα 100 ευρώ, το παραδέχομαι, έχει ένα επιπλέον κίνητρο να εμβολιαστεί με το δωρεάν εμβόλιο”.

“Με παίρνουν τηλέφωνο άνθρωποι που δηλώνουν ψηφοφόροι μου, δεν ξέρω αν είναι, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της υποχρεωτικότητας και το πρόστιμο. Δεν έχω καμία αντίρρηση να μην μας ψηφίσει κανένας από αυτούς, αν είναι να σώσουμε την ζωή του. Χάνουμε ψήφους, πιθανώς ναι, αλλά το θέμα είναι να σώσουμε ανθρώπους, για αυτό είμαστε Νέα Δημοκρατία”, ανέφερε.

“Αρχηγός των ανεμβολίαστων ο Πολάκης”

“Ο κ. Πολάκης είναι ο αρχηγός των αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα και έχει και το παράδοξο ο αρχηγός των ανεμβολίαστων να είναι εμβολιασμένος. Ο κ. Πολάκης την έννοια των μαθηματικών δεν την έχει συναντήσει, σχετικά με τον τρόπο που κάνει την κριτική του, για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους”, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την κόντρα που ξέσπασε προ λίγων ημερών στη Βουλή.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “αυξήσαμε τις ΜΕΘ σε περίπου 1300, αλλά δεν υπάρχει Κράτος που μπορεί να καλύψει σε σύνολο σε ΜΕΘ τις ανάγκες της πανδημίας. Δεν το έχει πετύχει ούτε η Γερμανία. Γιατί δεν μπορείς να κάνεις παραπάνω κρεβάτια ΜΕΘ; Είναι ζήτημα χρημάτων; Όχι. Για να κάνεις νέα κρεβάτια ΜΕΘ, πρέπει να έχεις εντατικολόγους και σήμερα δεν υπάρχει άνεργος εντατικολόγος στην Ελλάδα. Έχουμε προσλάβει ακόμη και τους ασκούμενους εντατικολόγους”.

“Ουρανομήκης ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα για η επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Αν χρειαστεί, γίνεται η επίταξη και παίρνουμε όσες κλίνες θέλουμε. Αλλά, μιλάμε για 100 κλίνες, δεν λύνεται το πρόβλημα έτσι», είπε και προσέθεσε «βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν, δεν θα έπρεπε να κάνουμε τίποτα; Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες ηλικιακές ομάδες, αλλά επελέγη η ομάδα των πολιτών 60 ετών και άνω, διότι από αυτή προέρχονται πολλά κρούσματα με βαριά νόσηση και πολλούς θανάτους”.

“Πέρα από lockdown, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο”

Σχετικά με την λήψη νέων μέτρων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως “εκτός από το καθολικό lockdown, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο. Θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα, με ελέγχους, με κόσμο στα μαγαζιά, δεν θα έχουμε φέτος το click away και ο κόσμος θα κάνει τα ψώνια του”.

Συμπλήρωσε ωστόσο πως “πολλές εκφάνσεις των γιορτών των Χριστουγέννων θα τις στερηθούν οι ανεμβολίαστοι, όχι για να τιμωρηθούν εκείνοι, αλλά για να μην οδηγηθούμε σε καθολικό lockdown.

Για να μην υπάρξει αυτό, θα πρέπει αυτοί που έχουν επιλέξει να αφήσουν τον εαυτό τους να κινδυνεύει, να στερηθούν ορισμένα πράγματα τα Χριστούγεννα”, δήλωσε για τα θεματικά πάρκα και τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα