Γεωργιάδης στο News247: Φυσικά είμαι αντικομμουνιστής. Μπροστά στα γκούλαγκ τα ξερονήσια μοιάζουν με Χίλτον

Γεωργιάδης στο News247: Φυσικά είμαι αντικομμουνιστής. Μπροστά στα γκούλαγκ τα ξερονήσια μοιάζουν με Χίλτον
Francesca Watkinson

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ στο live chat με τους αναγνώστες του News247 δηλώνει “η παράταξη μου είναι η δεξιά” και ότι εάν δεν εκλεγεί θα παραμείνει στο κόμμα. Επιμένει στη δήλωση του πως η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου έχει ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Βέβαιος για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής δήλωσε κατά το live chat με τους αναγνώστες του News247 ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, που θεωρείται το outsider σε αυτή την κούρσα.

Δήλωσε επίσης υπερήφανα δεξιός και αντικομμουνιστής, ισχυριζόμενος μάλιστα πως μπροστά στα γκούλαγκ τα ξερονήσια μοιάζουν με Χίλτον.

“Φυσικά και είμαι αντικομμουνιστής, αφού πιστεύω στην ελευθερία και στη δημοκρατία. Οι κομμουνιστές πιστεύουν στη δικτατορία του προλεταριάτου και εχθρεύονται τη δημοκρατία. Αλλά αυτή είναι και η βασική μας διαφορά. Εμείς και σεβόμαστε τη δική τους γνώμη και εξασφαλίζουμε την ελευθερία του λόγου και για αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε. Για αυτό είμαστε δεξιοί. Οπως βλεπετε στο δικό μας πολίτευμα το ΚΚΕ μπορεί να είναι στη Βουλή και ας αμφισβητεί το Σύνταγμα. Αν κυβερνούσαν όμως οι κομμουνιστές, όπως έκαναν όπου κυβέρνησαν, εμάς οχι στη Βουλή δε θα μας είχαν, αλλά μάλλον θα είμασταν στα γκουλαγκ μπροστά στα οποια τα ξερονήσια μοιάζουν με το Χίλτον”, είπε ειδικότερα απαντώντας στο ερώτημα εάν εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ και μετά πρωθυπουργός θα ανοίξει τα ξερονήσια και εάν θα είναι πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες ή μονο για τους αντικομμουνιστές.

Στο ερώτημα άλλωστε αναφορικά με τη μετακίνηση του απο το ΛΑΟΣ στη ΝΔ, ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε: “Εγώ ήμουν πάντα δεξιός. Η παράταξη μου είναι η δεξιά. Δεν έχω ποτέ φύγει από αυτήν. Χαίρομαι που η ΝΔ θέλει και μας τους δεξιους. Δυστυχώς όταν χρειάστηκα ανοιχτές πόρτες στη ΝΔ τις βρήκα κλειστές. Για αυτό θέλω να γίνω αρχηγός. Για να τις ανοίξω για εσάς.”

Υποστήριξε επίσης ότι κάθε συνεπής δεξιός όπως ο ίδιος δηλώνει, ενδιαφέρεται για την κοινωνική συνοχή, απαντώντας στην κριτική ότι μιλά για τη φιλελεύθερη οικονομία αλλά δεν έχει πει για τη λαϊκή δεξιά και το κράτος πρόνοιας.

“Η δεξιά παντού στην Ευρώπη είναι ταυτόχρονα και φιλελεύθερη και λαϊκή. Δηλαδή είναι υπέρ της οικονομίας της ελευθερίας δηλαδή της ανάπτυξης δια του ιδιωτικού τομέα. Αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, μεταφέροντας πόρους απο τους φόρους στους κοινωνικά ασθενέστερους. Κάθε συνεπής δεξιός, όπως εγώ, ενδιαφέρεται για την κοινωνική συνοχή. Για αυτο και εγώ ως υπουργός Υγείας είμαι αυτός που έδωσα ασφαλιστική κάλυψη σε 2,4 εκατομμύρια έως τότε ανασφάλιστους ανθρώπους”, είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Επέμεινε στη δήλωση του μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι περί ευθυνών της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου και απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν ότι με το σχόλιο αυτό εξέθεσε τη χώρα.

“Στη σύνοδο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη το ψήφισμα που έβγαλε το ΕΛΚ καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση του κ.Τσιπρα γιατί δεν μπορεί να φυλάξει επαρκώς τα συνορα μας. Δε χρειάζονται εμένα στην Ευρώπη για να μάθουν τι συμβαίνει. Και τυφλός το βλέπει. Αλλωστε, τη χώρα την εξέθεσε ο υπουργός ΄Άμυνας κ.Καμμένος, που είπε προ πενταμήνου ότι αν δε μας δώσουν τα λεφτά θα τους στείλουμε τζιχαντιστές. Εκει να ψάξουν, στην κυβέρνηση, για σαμποτάζ κατά της Ελλάδος”, είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που στη γαλλική πρωτεύουσα εξελισσόταν άγρια καταδίωξη με δύο νεκρούς μετά την έφοδο στο Σαν Ντενί κατά την οποία ανατινάχθηκε μία γυναίκα καμικάζι.

Ο κ.Γεωργιάδης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν έχει κανένα σκοπό να φύγει από τη χώρα (“Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο. Ποτέ δεν έχω κάνει τη σχετική δήλωση. Ο κυριος Θέμος Αναστασιάδης στη χιουμοριστική του εκπομπή είπε οτι θα φύγει και εγώ σύμφώνησα, εν είδει χιούμορ”, είπε σχολιάζοντας τη σχετική του δήλωση), αλλά ούτε απο τη Ν.Δ, την ώρα που κυκλοφορούν σενάρια παραίτησης του από βουλευτή και ίδρυσης νέου κόμματος σε περίπτωση μη εκλογής του.

Πολλά ερωτήματα καλούσαν τον κ.Γεωργιάδη, με αφορμή και τη χθεσινή επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών κατά της Χούντας, να απαντήσει εάν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο. Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ επικαλέστηκε το πόρισμα Τσεβά, σύμφωνα με το οποίο υπήρξαν 18 νεκροί όχι όμως στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Υποσχέθηκε δημόσιο διάλογο για το χειρισμό των χρεών της ΝΔ εφόσον εκλεγεί, αφήνοντας αιχμές κατά των προηγούμενων ηγεσιών: “Οπως κυβερνούσαν την Ελλάδα έτσι κυβερνούσαν και τα κόμματα. Όπως η Ελλάδα γέμισε με χρέη την εποχή της ευμάρειας, έτσι γέμισαν και τα κομματα. Οχι μόνο η ΝΔ, όλα. Ακόμα και τα μικρότερα. Οποιος αυτό δε το βλεπει είναι απλά υποκριτής”.

Υποσχέθηκε επίσης στους ενστόλους ότι: “Η κυβέρνηση μου θα εφαρμόσει αμέσως και αναδρομικά την απόφαση του ΣτΕ .”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα