Γεραπετρίτης: “Πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού”

Γεραπετρίτης: “Πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού”
Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου αυστηρής επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του ιού προχώρα η κυβέρνηση όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου που θα επιτηρεί τις μεταλλάξεις του κορονοϊού προανήγγειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως “έχουμε φροντίσει από τις πρώτες μέρες που εμφανιστήκαν τα νέα στελέχη του ιού να περιχαρακώσουμε την είσοδο στην Ελλάδα”, προσθέτοντας πως υπάρχει αυστηρό σύστημα εισόδου από το εξωτερικό και επιτρέπονται λίγες χώρες έκτος ΕΕ.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι τα μεταλλαγμένα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι “πολύ λίγα” και ότι όσα έχουν εμφανιστεί “είναι στεγανοποιημένα”.

Σε ό,τι άφορα το άνοιγμα δραστηριοτήτων με αφορμή την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση “θα παίρνει πάντοτε λελογισμένο ρίσκο”, τονίζοντας πως “με μεγάλη φειδώ θα ανοίγουμε σταδιακά, θα μετράμε και θα αξιολογούμε τα δεδομένα”.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως “το 95% των πολιτών εμφανίζονται και κάνουν το εμβόλιο”, ενώ όπως είπε “αναμένουμε τέλος του μήνα την έγκριση του ευρωπαϊκού εμβολίου AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης”, τονίζοντας πως “εφόσον υπάρχει κανονική ροη παραγωγής έως τον Απρίλιο θα έχουμε λάβει ένα μεγάλο αριθμό δόσεων. Θα κάνουμε τα εμβόλια αναλόγως των παρτίδων που παίρνουμε, διασφαλίζοντας τις δεύτερες δόσεις”.

Τέλος, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων λέγοντας πως “έχουμε πλέγμα προστασίας που όμοιο του δεν έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα