Γερμανός πρόξενος για προπηλακισμό: Δέχτηκα μια περίεργη πρόσκληση για καφέ

Γερμανός πρόξενος για προπηλακισμό: Δέχτηκα μια περίεργη πρόσκληση για καφέ

Με χιούμορ αντιμετώπισε τον προπηλακισμό του από εξοργισμένους διαδηλωτές ο ο Γερμανός πρόξενος Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Ομπεμάιερ. Τι δήλωσε (Vid)

Με χιούμορ αντιμετώπισε όσα συνέβησαν στη ΔΕΘ το πρωί της Πέμπτης ο Γερμανός πρόξενος Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Ομπεμάιερ όταν εξοργισμένοι διαδηλωτές, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον προπηλάκισαν, πετώντας του ένα ποτήρι με καφέ.

“Δέχθηκα μόνο ένα φλιτζάνι καφέ και ήταν μια περίεργη πρόσκληση να πιούμε από κοντά έναν καφέ”, είπε, αστειευόμενος, προσθέτοντας ότι τέτοια γεγονότα δεν μπορούν να θολώσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

“Δεν ξέρω από ποιον ήρθε ο καφές αυτός αλλά όποιος κι αν είναι, τον προσκαλώ πραγματικά να πιούμε με την ησυχία μας κανονικά καφέ και να τα πούμε”, είπε.

Ο Γερμανός πρόξενος εμφανίστηκε στη δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, με ένα νέο ζευγάρι γυαλιά θέλοντας να διακωμωδήσει το γεγονός ότι αυτά που είχε το πρωί τα έχασε μέσα στον πανικό.

Αμέσως εξήγησε ότι το νέο ζευγάρι γυαλιά τα χάρισε ένα κατάστημα οπτικών στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε από όλους να πουν στον κόσμο ότι “ούτε μου επιτέθηκαν, ούτε βιαιοπράγησαν εναντίον μου οι διαδηλωτές”.

Από τη πλευρά του ο Γερμανός πρέσβης εμφανίστηκε με τον ίδιο χαλαρό τόνο, λέγοντας: “η μέρα ξεκίνησε με έναν καφέ και ολοκληρώνεται με κρασί και μπύρα”. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως “η σημερινή μέρα είναι μια καλή μέρα για τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας και ίσως ξαφνιαστείτε από τα γεγονότα, αλλά επιμένω”, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ορόσημο στην αμοιβαία προσέγγιση των δύο χωρών και σημείωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη της Ευρώπης και της Γερμανίας για να ξεπεράσει την κρίση.

“Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία που ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και θέλουν να βοηθήσουν, όχι μόνο με λόγια, αλλά με συμβουλές και δράσεις”, επισήμανε και αποδοκίμασε τις “κακεντρέχειες” του “κίτρινου Τύπου”.

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισήμανε ότι ήταν εξαιρετικά δυσάρεστα τα σημερινά γεγονότα και εξαιρετικά δυσάρεστη η σύμπτωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων στην ελληνική Βουλή. Και οι τρεις υπογράμμισαν ότι πήγαν πολύ καλά οι εργασίες της πρώτης μέρας της συνάντησης.

Σημειώνεται ότι χθες στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα