Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο ¨ολγα Γεροβασίλη την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προσδιοριστεί την ερχόμενη Παρασκευή

Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό, είπε αναφερόμενη στα θέματα διαφάνειας η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και υπογράμμισε για όσους φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους ότι η κυβέρνηση θα μείνει ανυποχώρητη στην εξουδετέρωση της διαπλοκής.

Παράλληλα, για  τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προσδιοριστεί την ερχόμενη Παρασκευή, είπε πως η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη σύνοδο κορυφής και τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη σύσκεψη των αρχηγών. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για την αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες.

Την προσεχή Πέμπτη, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ και η συνάντηση θα έχει αντικείμενο τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να εξηγήσει επαρκώς γιατί εμμένει σε θέσεις που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού, πολύ περισσότερο που τα οικονομικά στοιχεία πάνω στα οποία δομήθηκε η συμφωνία του καλοκαιριού είναι πολύ καλύτερα σήμερα.

Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υπογραμμίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να θέλει την εφαρμογή της συμφωνίας με τον λαό όρθιο.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι ένα θέμα που δεν θα αργήσει, αλλά θα πρέπει αυτή η συζήτηση να ανοίξει σε ένα άλλο περιβάλλον και αφού έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Όπως ανέφερε, μετά θα ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση η οποία είναι αναγκαία για τον τόπο.

Τέλος,  ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα σε βάρος της Αυστρίας και των βαλκανικών χωρών που έχουν προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, είπε πως “η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφύγει η ίδια από μόνη της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”. Όμως, σημείωσε ότι έχουν διατυπωθεί σκέψεις από ξένους διπλωμάτες προκειμένου, εάν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί και αυτό το εργαλείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα