Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη “πάγωσε” το διαγωνισμό για τα μέσα νόμιμων επισυνδέσεων

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη “πάγωσε” το διαγωνισμό για τα μέσα νόμιμων επισυνδέσεων
Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη, καταγγέλλοντάς την ως υπεύθυνη για την παύση του διαγωνισμού για την προμήθεια συστημάτων παρακολούθησης.

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, σταμάτησε ο διαγωνισμός που είχε δρομολογηθεί για την προμήθεια συστημάτων παρακολούθησης, για να φτάσουμε σε όσα φτάσαμε σήμερα, κατήγγειλε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, που μίλησε στην Ολομέλεια, επί της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής, για να επισημάνει ότι ο διαγωνισμός για εξελιγμένα μέσα νόμιμων επισυνδέσεων, «πάγωσε», προκειμένου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να συζητήσει με τους αρεστούς της επιχειρηματίες την αξιοποίηση μέσων που δεν μπορεί να εγγυηθούν σε καμία περίπτωση τη νομιμότητα.

«Η εξέδρα έχει γεμίσει από μπάλες», είπε η κ. Γεροβασίλη για τα ερωτήματα που γέννησε η αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και τον τρόπο που η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει σε αυτά, και πρόσθεσε: «όσο για τις σαΐτες κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί βέλη δεν τα λες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό βήμα, είπε ότι ο κ. Ρουμπάτης, με εντολή του, ενημέρωνε, ανά εξάμηνο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από αυτό και μόνο μπορείτε να κρίνετε τις θεσμικές συμπεριφορές».

«Επειδή γράφτηκε αυτές τις ημέρες, ότι η προμήθεια των συστημάτων αυτών στην ΕΥΠ ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα επί των ημερών μου, έχω να πω τα εξής: συστήματα παρακολούθησης κακοποιών, κλπ, εγκληματικών οργανώσεων, υπήρχαν και υπάρχουν. Και πρέπει να υπάρχουν. Και στην ΕΥΠ και στην Αστυνομία, έχει και η αντιτρομοκρατική έχει και η ΔΥΔΑΠ. Δεν είναι ένα το σύστημα. Κλήθηκα επί των ημερών μου να υπογράψω και να εγκρίνω κονδύλι καινούργιων συστημάτων, λόγω παλαιότητας, αντικατάστασης δηλαδή. Όντως εγκρίθηκε αυτό το κονδύλι.

Συστήθηκε ειδική επιτροπή για να προτείνει προδιαγραφές. Νόμιμες προδιαγραφές, για να συνεχίσουν οι υπηρεσίες τη δουλειά τους, ως οφείλαμε. Και βεβαίως, στη συνέχεια να ακολουθήσει διαγωνισμός. Αυτό υπάρχει εγγράφως στο υπουργείο. Ο διαγωνισμός αυτός, με την ανάληψη διακυβέρνησης της ΝΔ, σταμάτησε αυτομάτως. Και στη συνέχεια έγιναν άλλα. Αυτά που συζητάμε σήμερα ή που θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας στην εξεταστική επιτροπή. Όπως σταμάτησε και ο διαγωνισμός, αυτομάτως, για τις περίφημες ταυτότητες, διαβατήρια, έγγραφα ασφαλείας, προκειμένου η κυβέρνηση να συζητήσει με τους αρεστούς της επιχειρηματίες. Για νόμιμα, για παράνομα μέσα; Μένει να ερευνηθεί».

Ο νόμος, επισήμανε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλει σειρά εγγυήσεων και για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, για να είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις και όχι υποκλοπές. «Οι εγγυήσεις αυτές προφανώς και εξ ορισμού δεν μπορούν να εγγυηθούν από κάποιο Predator ή όποιο άλλο παράνομο λογισμικό, και γι΄ αυτό, όλα αυτά είναι υποκλοπές και δεν έχουν καμία επίφαση νομιμότητας», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα