Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης βουλιάζει στη δική του μικροπολιτική λάσπη

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης βουλιάζει στη δική του μικροπολιτική λάσπη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε στη σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσεως της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Κροκοδείλια τα δάκρυα του κ. Μητσοτάκη"...

"Η «Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως», που έχει συστήσει ο κ. Μητσοτάκης για τις ανάγκες της τηλεοπτικής του πολιτικής, εξέδωσε προ ολίγου μια ανακοίνωση - μνημείο άγνοιας, διαστρέβλωσης και υποκρισίας" δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας "για να μην αυτογελοιποιούνται περισσότερο, τους ενημερώνουμε ότι:

1. Η συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ - Τουρκίας, όντως δεν εφαρμόζεται -όπως επισημαίνει η ανακοίνωση- , διότι προβλέπεται να ισχύσει από τον Ιούνιο.

2. Η διμερής συμφωνία επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας, εφαρμόζεται για πρώτη φορά, εδώ και χρόνια, σε ευρεία βάση. Η «Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως» της ΝΔ, όφειλε να γνωρίζει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 έχουν επιστρέψει 630 παράτυποι μετανάστες, όταν, όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρέμενε ανενεργή. Η συμφωνία επικαιροποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, χρονικό διάστημα που μάλλον φαίνεται επαρκές στην ΝΔ για να κρίνει ότι δεν εφαρμόζεται.

3. Ο βαλκανικός προσφυγικός διάδρομος, δεν έκλεισε «με συνυπογραφή της Ελλάδας», αλλά με μονομερή ενέργεια της Αυστρίας και της «ομάδας Βίσεγκραντ», την οποία η ΝΔ αποσιωπά και προσπερνά. Βολικό για τον κ. Μητσοτάκη να κατηγορεί την κυβέρνηση και ταυτόχρονα να κάνει πλάτες στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

4. Αν η ΝΔ θεωρεί ότι στην τελευταία σύνοδο της ΕΕ η Ελλάδα έπρεπε να θέσει βέτο, οφείλει να το πει. Στην Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε τέτοια εντύπωση.

5. Η «Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως» της ΝΔ, ζητά «οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης» για την Ειδομένη. Το σχέδιο της κυβέρνησης υπάρχει, και προβλέπει την σταδιακή εθελούσια μεταφορά των προσφύγων σε δομές φιλοξενίας και όχι την χρήση βίας. Έχει διαφορετική άποψη η ΝΔ; Προτείνει την βίαιη εκκένωση της Ειδομένης; Γιατί δεν το λέει ευθέως και το αφήνει να πλανάται αόριστα ως υπαινιγμός;

6. Η ΝΔ χαρακτηρίζει την Ειδομένη «κολαστήριο» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι απούσα. Γνωρίζουν ή όχι ότι κατ' επιλογήν και σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία και τις Ευρωπαϊκές Αρχές, δεν προβλέπεται να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, για να μην λειτουργήσουν ως πόλος έλξης; Έχει διαφορετική άποψη η ΝΔ; Γιατί δεν εισηγείται ευθέως αστυνομική επέμβαση;"

"Ο κ. Μητσοτάκης χύνει από το πρωί σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για την λάσπη της Ειδομένης, ενώ βουλιάζει στην δική του μικροπολιτική λάσπη. Ας αποφασίσει αν ακολουθεί την ακροδεξιά ατζέντα ή την «γραμμή ευαισθησίας» για το προσφυγικό. Το ενδιάμεσο δεν είναι τίποτε περισσότερο από μικροπολιτική υποκρισία" αναφέρει στην δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος καταλήγοντας "η κυβέρνηση δεν δέχεται υποδείξεις ευαισθησίας από αυτούς που την εγκαλούσαν γιατί δεν απωθεί τις βάρκες με τους πρόσφυγες."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ειδομένη, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Η κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης της Ειδομένης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γροθιά στο στομάχι η κατάσταση στην Ειδομένη

SHARE: