Για εθνική συνδιάσκεψη συζητούν στη ΝΔ

Για εθνική συνδιάσκεψη συζητούν στη ΝΔ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MotionTeam

Τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης πρότεινε ο Τζιτζικώστας. Θετικοί οι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Άδωνις. Ερίζουν για το ποιος έχει την πατρότητα της πρότασης.

Αντί τηλεμαχίας, το ενδεχόμενο έστω μίας εθνικής συνδιάσκεψης με στόχο το διάλογο και την παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων προέδρων ενόψει της 22ας Νοεμβρίου, συζητούν στη Νέα Δημοκρατία.

Με επιστολή προς το γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας ζητά τη διεξαγωγή μίας τουλάχιστον συνδιάσκεψης στις 18 Νοεμβρίου, ενώ παρουσίασε τις θέσεις του για ένα δίκαιο πολιτικό σύστημα και μέσω facebook.

Όπως αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας στην επιστολή του, «ο διάλογος θα βοηθήσει, τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων, όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες».

Συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, από την αρχή, έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πέντε θεματικών εκδηλώσεων, οι οποίες μπορούν, όπως σημειώνει ο ίδιος στην επιστολή, να ενσωματωθούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Συνδιάσκεψης.

Ολόκληρη η επιστολή του υποψηφίου, που κοινοποιήθηκε επίσης στους συνυποψηφίους του έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Γραμματέα,

Σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής σας σχετικά με τη διοργάνωση συνδιασκέψεων ή debate μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, και καθότι δεν έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων μας στην ΚΕΦΕ για το εν λόγω ζήτημα, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να προτείνω τη διεξαγωγή μιας τουλάχιστον Κεντρικής Συνδιάσκεψης του Κόμματος την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.

Πιστεύω ότι ο μεταξύ μας διάλογος θα βοηθήσει τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες. Γι ’αυτό εξ’ άλλου από την πρώτη στιγμή, πρότεινα τη διεξαγωγή πέντε (5) θεματικών συνδιασκέψεων με την ακόλουθη θεματολογία:

•    Οικονομία και Επιχειρηματικότητα,

•    Κοινωνική Συνοχή,

•    Νέοι και Ανεργία,

•    Θεσμοί που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και

•    Οι νέοι ρόλοι που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος

Οι παραπάνω θεματικές ενότητες εκτιμώ πως μπορούν και πρέπει να ενσωματωθούν στην Κεντρική Συνδιάσκεψη.

Όσον αφορά στη διεξαγωγή debate έχω ήδη τοποθετηθεί σχετικά με τη συμμετοχή μου με μοναδική προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων.

Προσδοκώ σε μια τελική και ξεκάθαρη τοποθέτηση των συνυποψηφίων μου για την οριστικοποίηση των ημερομηνιών όσο και των λεπτομερειών διεξαγωγής τους.”

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με δήλωσή του υπενθυμίζει ότι εξαρχής είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο συνδιασκέψεων, στις οποίες με βάση το καταστατικό θα μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

«Έστω και με καθυστέρηση χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος σε σχετική τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα. «Συμφωνώ και αναμένω ο αρμόδιος να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων για τα τεχνικά θέματα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Θετικός είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνδιάσκεψης αν και υπάρχει ένας προβληματισμός για το γεγονός ότι η πιθανότερη ημερομηνία όπως διαγράφονται οι εξελίξεις είναι η 18η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάτες πάντως του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση η συνδιάσκεψη «θα πρέπει να είναι ανοιχτή στη ΜΜΕ».

Θετικά υποδέχτηκαν την επιστολή Τζιτζικώστα και στο στρατόπεδο του Άδωνι Γεωργιάδη «καλωσορίζοντας τον κ. Τζιτζικώστα που προσήλθε στις θέσεις του κ. Γεωργιάδη» επισημαίνουν σκωπτικά από το επιτελείο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και υποψηφίου προέδρου της ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε προτείνει με επιστολή του στους συνυποψήφιούς του και στον γραμματέα της ΝΔ την ανάγκη να οργανωθούν φόρουμ δημοσίου διαλόγου μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα