Για την ‘άλλη Ευρώπη’ συζήτησαν Βαρουφάκης και δήμαρχος Βαρκελώνης

Για την ‘άλλη Ευρώπη’ συζήτησαν Βαρουφάκης και δήμαρχος Βαρκελώνης

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης Ada Colau συναντά τον Γιάνη Βαρουφάκη για να διακηρύξουν ότι "Μια Άλλη Ευρώπη Είναι Εφικτή"

Η Δήμαρχος της Βαρκελώνης συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο γραφείο της στη Βαρκελώνη. Όπως η ίδια εξήγησε σκοπός της συνάντησης τους ήταν να συζητήσουν το έλλειμμα δημοκρατίας που ταλανίζει την Ευρώπη και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την αποκατάστασή της σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η κα Colau ανακοίνωσε την συνάντησή της με τον Γιάνη Βαρουφάκη μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, περιγράφοντας τις συναντήσεις τους στο Δημαρχείο με μια κοινή δήλωση ότιως «Μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή και θα τη δημιουργήσουμε εκ θεμελίων».

Η συνάντηση έγινε μια μέρα πριν ο πρώην Υπουργός μιλήσει, μετά από πρόσκληση του Δήμου της Βαρκελώνης, σε ευρύ κοινό με θέμα: «Συζητώντας για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία». Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, επίσης,  ο Αντιδήμαρχος της πόλης ​​Gerardo Pisarello και η σύζυγος του κ. Βαρουφάκη, εικαστικός Δανάη Στράτου.

Η Ada Colau, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Gerardo Pisarello θα είναι μεταξύ των Ευρωπαίων που θα δουλέψουν μαζί με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και, την ίδια στιγμή, σε δικτύου πόλεων, κοινοτήτων, δήμων και περιφερειών.

Επόμενες συναντήσεις-ομιλίες

Το Σάββατο 17/10 ο Γ. Βαρουφάκης θα βρίσκεται στην Πορτογαλία όπου θα μιλήσει, με θέμα τον Εκδημοκρατισμό της Ευρωζώνης, στο Πανεπιστήμιο της Coimbra. Βλ. εδώ

Την Παρασκευή 23/10 θα αναπτύξει το ίδιο θέμα σε μεγάλη ομιλία που οργανώνει ο Guardian στο Λονδίνο – βλ. εδώ.

Το Σάββατο 24/10 θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο Oxford Union – βλ. εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα