Γιαννακάκη: ‘Κατάμαυρη σελίδα οι χειρισμοί του Νομικού Συμβουλίου’

Γιαννακάκη: ‘Κατάμαυρη σελίδα οι χειρισμοί του Νομικού Συμβουλίου’

Η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την υπόθεση της Μανωλάδας. Τι είπε για την αίτηση επανεξέτασης και το ρόλο του Νομικού Συμβουλίου

“Κατάμαυρη σελίδα” χαρακτήρισε τους χειρισμούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την υπόθεση της Μανωλάδας η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7

Όπως εξήγησε, “το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αντί να ζητήσει οδηγίες από το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα από τον γενικό γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που είναι ο τελικός υπογράφων για τέτοιες οδηγίες και ο οποίος είχε δώσει τις σχετικές οδηγίες όταν ξεκίνησε η υπόθεση τον Νοέμβριο του 2015, ζήτησε οδηγίες από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, το Εφετείο Πατρών, το Πρωτοδικείο Πατρών, το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και προχώρησε χωρίς καμιά συνεννόηση μαζί μας”.

Η αίτηση επανεξέτασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι τελικώς πολιτικό θέμα, τόνισε η κ. Γιαννακάκη που ξεκαθάρισε ότι “Είναι παράλογο να ζητιούνται οδηγίες από δικαστήρια όταν υπάρχουν και ευθύνες των δικαστηρίων για όσα οδήγησαν στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου” και κατέληξε: “Είναι επονείδιστο γιατί καταδικαστήκαμε με το άρθρο 4, δηλαδή μεταξύ των άλλων και για δουλεία”.

Ως προς τι μέλλει γενέσθαι η κ. Γιαννακάκη ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής θα ζητήσει επισήμως την αλληλογραφία του νομικού Συμβουλίου του Κράτους με τα δικαστήρια για να ελεγχθεί και το περιεχόμενο και η νομική αρτιότητα του σκεπτικού του Νομικού Συμβουλίου και θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για το πώς δρομολογήθηκε αυτή η ιστορία και ποιο είναι το σκεπτικό του Συμβουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα