Γιάννης Δραγασάκης: Οι δανειστές επιμένουν να καλυφθούν τα κενά με περικοπή συντάξεων

Syriza Central Committee, in Athens, on May 23, 2015 /   ,  23 , 2015
Syriza Central Committee, in Athens, on May 23, 2015 / , 23 , 2015 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Δήλωση Δραγασάκη, λίγο μετά το "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Τόνισε ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, καλύπτει πλήρως το δημοσιονομικό κενό. Σημείωσε ότι "δεν υπήρξε ανταπόκριση" από τους δανειστές

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προχώρησε σε δήλωση από τις Βρυξέλλες, εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες διακόπηκε.

"Η Ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.

Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας".

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network