Γιάννης Γκιόκας: Δεν θα υπερψηφίζαμε πρόταση μομφής

Γιάννης Γκιόκας: Δεν θα υπερψηφίζαμε πρόταση μομφής
Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας Eurokinissi

Το πλαίσιο, το χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ενταχθεί η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους οργανισμούς" σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ.

“Η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται προκειμένου να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια στην ΕΕ. Αυτοί οι δύο οργανισμοί προσδιόρισαν το πλαίσιο το χρονοδιάγραμμα και επέβαλλαν αυτή τη Συμφωνία. Αρκεί να δούμε τη χθεσινή δήλωση-τελεσίγραφο του Νίμιτς. Η τρομοκρατία αυτή γίνεται σε βάρος των δύο λαών και είναι επικίνδυνη γιατί ενδυναμώνει την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια” ανέφερε ο Γιάννης Γκιόκας μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6.

Μάλιστα σημείωσε ότι “οι δυνάμεις αυτές δεν μπορούν να είναι εγγυήτριες της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, όπως απέδειξε το παρελθόν αλλά και οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Ο λαός της Βενεζουέλας και όχι ο Τραμπ θα αποφασίσει ποιον πρόεδρο θα έχει. Εμείς στηρίζουμε το ΚΚΕ Βενεζουέλας” και πρόσθεσε: “To δημοψήφισμα στα Σκόπια έιχε αποχή 70%. Υπάρχουν σοβαρές ανακατατάξεις στην περιοχή. Όλα αυτά δε συντελούνται ερήμην του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ και της ΕΕ. Έχουν σίγουρα οι ανακατατάξεις αυτές την ενεργητική στήριξη. Δεν έχουμε πρόβλημα με το όνομα. Παραμένουν όμως συνειδητά τα σπέρματα αλυτρωτισμού με την ιθαγένεια και τη γλώσσα προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέλλον από τους ισχυρούς. Καταψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν παίρνουμε θέση σε μικροκομματικά παιχνίδια (σε σχέση με ενδεχόμενο πρότασης μομφής)”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα