Γιάννης Μώραλης: Ο Πειραιάς μπήκε στο πλάνο των επενδύσεων. Ήμασταν υπέρ του δημόσιου λιμανιού

"Πειραιάς Νικητής" 2019-2023: Παρουσίαση του προγράμματος από τον Γιάννη Μώραλη
"Πειραιάς Νικητής" 2019-2023: Παρουσίαση του προγράμματος από τον Γιάννη Μώραλη EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» 2019-2023, Γιάννης Μώραλης, ζωντανά στα Παιχνίδια Εξουσίας με τον Βασίλη Σκουρή εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

"Και ο Πειραιάς μπήκε στο πλάνο των επενδύσεων" δήλωσε στο ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6 και στα Παιχνίδια Εξουσίας ο Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στην επένδυση στο λιμάνι, στα μεγάλα έργα του μετρό και του τραμ και τις ιδιωτικές επενδύσεις είτε πρόκειται για ξενοδοχεία είτε για επιχειρήσεις που όπως είπε κατεβαίνουν και πάλι στην πόλη.

Μίλησε για το πρόγραμμά του των 110 εκατομμυρίων τα οποία ισόποσα θα μοιραστούν σε κοινωνική συνοχή, επιχειρηματικότητα και αναπλάσεις.

Χαρακτήρισε θετικές τις προοπτικές του λιμανιού, παρότι όπως είπε “ήμασταν υπέρ του δημόσιου λιμανιού”. Τόνισε ότι ο Δήμος από αυτή την επένδυση παίρνει δύο εκατομμύρια το χρόνο.

Ο εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, τόνισε ότι χτίζονται 4 ξενοδοχεία στην πόλη χωρίς μεγάλα ύψη και σημείωσε ότι “εμποδίσαμε τη δημιουργία mall” στο λιμάνι.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις καθυστερήσεις των έργων του μετρό και του τραμ ενώ εκτίμησε ότι η γραμμή του τραμ έτσι όπως φτιάχτηκε δεν εξυπηρετεί ενώ λειτούργησε αρνητικά και η ταλαιπωρία των Πειραιωτών που μεγάλωσε λόγω των καθυστερήσεων.

“Δεν έχω εκτίμηση για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για το Δικαστήριο” απάντησε όταν ρωτήθηκε για το θέμα κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Για το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στην χώρα, τον Πύργο του Πειραιά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει ανάδοχος στον επικείμενο διαγωνισμό καθώς οι προηγούμενοι δύο κηρύχθηκαν άγονοι.

Μίλησε για τεράστιο πρόβλημα πάρκινγκ καθώς λόγω των αρχαίων και των αρχαιολογικών χώρων δεν υπάρχει δυνατότητα για υπόγεια πάρκινγκ, προέβλεψε ότι το μετρό και το τραμ θα διευκολύνουν την κατάσταση και είπε ότι ο Δήμος πήρε 5 σύγχρονα λεωφορεία και 4 ηλεκτροκίνητα.

Έκανε λόγο επίσης για την αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου και της Τρούμπας.

“Η αυτο-διοικητική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά έχει ακολουθήσει έναν δρόμο συγκρουσιακό” δήλωσε ακόμη ο Γιάννης Μώραλης.

“Με αποκαλούν διορισμένο δήμαρχο και λένε ότι είμαστε ομάδα ολιγαρχών” είπε ο Δήμαρχος Πειραιά και πρόσθεσε ότι η σύγκρουση “δεν αφορά τα δημοτικά θέματα αλλά τη διαμάχη μεταξύ Μαρινάκη και ΣΥΡΙΖΑ”.

“Με τον Μαρινάκη μπορείς να έχει διαφορές αλλά στηρίζει την πόλη που μεγάλωσε” υπογράμμισε και εκτίμησε ότι ο επιχειρηματίας δεν θα ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή.

“Ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Μαρινάκη τα λέει μετά το 2017” τόνισε ενώ για τον κ. Κόκκαλη και τις αιχμές του περί μπερλουσκονισμού ανέφερε: “συνεργάστηκε με εμένα και τον Μαρινάκη 4 χρόνια. Αν ισχύει πως όσοι έχουν ομάδα και κανάλι είναι οιωνεί μπερλουσκόνι τότε το ίδιο ισχύει για την οικογένεια Αλαφούζου, Κόκκαλη, Σαββίδη, Βαρδινογιάννη.

SHARE:

24Media Network