Γιατί είπε όχι στην επιτροπή αναθεώρησης ο Τζιτζικώστας

Γιατί είπε όχι στην επιτροπή αναθεώρησης ο Τζιτζικώστας
Συνεδρίαση της Πολιτικής ΕΠιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Το παρασκήνιο με τη συζήτηση για συμμετοχή του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και πως τελικά στη θέση του πήγε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός

Ένα πρόσωπο έκπληξη έκρυβε η αρχική πρόταση της κυβέρνησης για τα την επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε εκτός από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου (που θα συμμετέχει κανονικά), να είναι μέλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης, ήταν να εκπροσωπηθούν και οι δύο μεγάλες περιφέρειες στο διάλογο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Αν και αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας φέρεται να ήταν θετικός, τελικά αποφάσισε να μην πει το μεγάλο ναι, καθώς σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Τελικώς στη θέση του απεδέχθη να μπει ο (επίσης προερχόμενος από τη ΝΔ, αλλά προφανώς χωρίς τις φιλοδοξίες και τα εσωκομματικά ζητήματα του κ.Τζιτζικώστα) περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είχαν αντιμετωπιστεί θετικά από τον κ. Τζιτζικώστα ο οποίος είχε δώσει το παρών και στην εκδήλωση της Βουλής για το Σύνταγμα ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα τότε σε πηγαδάκι δημοσιογράφων, ο κ. Τζιτζικώστας δεν έκρυψε ότι οι προτάσεις Τσίπρα κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση. «Αν δεν συναινέσει η ΝΔ θα είναι λάθος» είχε πει χαρακτηριστικά.

Τότε ειχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός του κόμματος της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τζιτζικώστας, είχε στηρίξει αφανώς τον κ. Μητσοτάκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, ωστόσο από εκεί και πέρα η σχέση τους είχε αρκετές κρίσεις. Το θέμα διευθετήθηκε με την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όταν και οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα.

Επομένως, ο κ. Τζιτζικώστας, δεν θα μπορούσε να ξανανοίξει το εσωκομματικό μέτωπο, ακόμα και αν έβλεπε θετικά τη συμμετοχή του στην επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα