Γιώργος Κουτρουμάνης: Ποιοι συνταξιούχοι θα υποστούν μείωση - Ποιοι θα δουν αύξηση

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης
Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης EUROKINISSI

Όπως είπε, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρώην υπουργός Εργασίας, ο επανυπολογισμός της σύνταξης αφορά σε 2 εκατ. συνταξιούχους από τους 2,6 εκατ. συνολικά

Ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης εξήγησε αναλυτικά στην εκπομπή "Βρε καλώς τους" με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ποιοί και πόσοι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις ή αύξηση αντίστοιχα με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού, που έρχεται από 1/1/2019.

Ο επανυπολογισμός της σύνταξης αφορά σε 2 εκατ. συνταξιούχους από τους 2,6 εκατ. συνολικά, γιατί δεν θα επανυπολογιστούν οι συντάξεις του ΟΓΑ.

Φαίνεται ότι θα έχουμε μειώσεις για 1,2 - 1,3 εκατ. συνταξιούχους.

Από αυτούς, μεγάλες μειώσεις θα δουν 650.000 περίπου – δηλαδή μειώσεις της τάξης του 18% , που είναι το ανώτατο πλαφόν. Κυρίως μιλάμε για συνταξιούχους του στενού δημόσιου τομέα, που λαμβάνουν τις συντάξεις από το γενικό λογιστήριο του κράτους, συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Πολλοί από αυτούς, στην περιοχή του 18%.

Οι υπόλοιποι 650.000 συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί να είναι 5% – 10% -12% μείωση στις κύριες συντάξεις.

Υπάρχουν άλλοι 450.000 περίπου συνταξιούχοι που θα έχουν μικρές μεταβολές. Μπορεί να είναι μία αύξηση ή μείωση της τάξης του 2%.

Για τους υπόλοιπους 250.000 θα υπάρξουν αυξήσεις. Για ορισμένους μικρές και για άλλους – που έχουν πληρώσει υψηλότερες εισφορές από το ΙΚΑ – υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
SHARE: