Γιώργος Πέρρος: “Συνδικαλιστική μαφία” η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Γιώργος Πέρρος: “Συνδικαλιστική μαφία” η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ
Το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος MotionTeam

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΜΕ, μιλώντας στο News 24/7, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία της Τρίτης και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια. "Δεν υπάρχει σκέψη να αποχωρήσουν οι ταξικές δυνάμεις από τη ΓΣΕΕ" επισημαίνει. Μιλάει για προϋποθέσεις διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και για το εάν το ΠΑΜΕ θα συμμετάσχει σε τυχόν απεργία στις 2 Οκτωβρίου.

«Δεν ονομάστηκε τυχαία αυτή η κάστα των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών ¨συνδικαλιστική μαφία¨ από τους εργαζόμενους. Η συκοφάντηση των εργατικών αγώνων και των αγωνιστών που πρωτοστατούν στην ταξική πάλη καθώς και ο αισχρός φασίζων αντικομμουνισμός είναι η ¨ειδικότητά τους¨ τονίζει με συνέντευξή του στο news24/7 ο Γιώργος Πέρρος, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ κατηγορεί ευθέως για απεργοσπαστική συμπεριφορά την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ενώ τονίζει με νόημα πως οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας είναι να τηρηθούν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την παρουσία όσων είναι αντιπρόσωποι. Παράλληλα προειδοποιεί πως «δεν υπάρχει σκέψη για να αποχωρήσουν οι ταξικές δυνάμεις από τη ΓΣΕΕ», κάτι που, όπως τονίζει, «θα το ήθελε πολύ η ηγετική ομάδα, αυτή η συνδικαλιστική μαφία».

Ο Γ. Πέρρος επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις ρυθμίσεις που προωθεί με το  αναπτυξιακό νομοσχέδιο, παίρνοντας -όπως τονίζει – τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντά και στο ερώτημα εάν το ΠΑΜΕ θα συμμετάσχει στην απεργία που προγραμματίζουν οι δυνάμεις που αποτελούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ στις 2 Οκτωβρίου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΡΟΥ ΣΤΟ NEWS24/7 ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Με τι αιτήματα πραγματοποιείται η απεργία της Τρίτης κ. Πέρρο;

Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία κλαδικά και επιχειρησιακά πήραν απεργιακές αποφάσεις για τις 24 του Σεπτέμβρη, μέσα από μαζικές, συλλογικές διαδικασίες, συζήτηση με τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν, ορμώμενες από την ανάγκη να δοθεί μαχητική απάντηση από τους εργαζόμενους στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που από τη μια προσφέρει «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο, στους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη σαρώνει ό,τι απέμεινε από τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμα των εργαζόμενων να οργανώνουν την πάλη τους και να αποφασίζουν μέσα από τα συνδικάτα τους. Αυτός είναι ο δρόμος και οι προϋποθέσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που υπηρετεί με ζήλο η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ: περισσότερα προνόμια και διευκολύνσεις για τους «επενδυτές» και συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων με δουλειά και ζωή – λάστιχο, ουσιαστική κατάργηση της συλλογικής προστασίας με τη διάλυση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από τις προβλεπόμενες «εξαιρέσεις», νέο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Χτύπημα της ταξικής συνδικαλιστικής οργάνωσης με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που απομακρύνουν στην πράξη τους εργαζόμενους από τα σωματεία, τις συλλογικές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις) και την πάλη. Επιδιώκουν να «φιμώσουν» κάθε αγωνιστική φωνή αμφισβήτησης και αντιπαράθεσης με την αντεργατική πολιτική και να ενισχύσουν τη διαμόρφωση σωματείων – οργάνων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της. Για όλα αυτά απεργούμε στις 24 Σεπτέμβρη, με το σύνθημα: ” Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΣΣΕ – ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.”

Κατηγορείτε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για υπονόμευση και χτύπημα της απεργίας. Πού το βασίζετε;

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ υποκριτικά λέει ότι το ΠΑΜΕ ευθύνεται που είναι διορισμένη και δεν μπορεί να πάρει απεργιακή απόφαση. Ο διορισμός διοίκησης προέκυψε, γιατί οι ίδιοι επιδίωκαν να πραγματοποιήσουν ένα πέρα για πέρα νόθο και εργοδοτικό «συνέδριο», κάτι που οι πραγματικοί αντιπρόσωποι και τα συνδικάτα απέτρεψαν. Όσο για την «αγωνιστικότητα» της ΓΣΕΕ, φάνηκε ξεκάθαρα όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε τον «απεργοκτόνο» νόμο, που οι εργαζόμενοι αντιπάλεψαν με απεργιακές αποφάσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικάτων, με μπροστάρηδες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η απεργιακή απόφαση της ΓΣΕΕ από τότε «αναζητείται»! Να θυμίσουμε την υπογραφή της στις μειώσεις μισθών κατά 22% και 32% στους νέους. Την συμφωνία της στις ιδιωτικοποιήσεις. Την συμφωνία της στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης (Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο) κλπ. Συνεχίζουν, λοιπόν, την υπονόμευση των εργατικών αγώνων και τούτη τη φορά, αφού με τη δημοσίευση του νομοσχεδίου – «σκούπα», παρέπεμψαν αρχικά στη νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ, για να αποφανθεί. Συνέχισαν με απειλητικές και εκβιαστικές παρεμβάσεις σε συνδικαλιστές των παρατάξεών τους, προκειμένου να ανακόψουν το κύμα των απεργιακών αποφάσεων για τις 24 Σεπτέμβρη. Δεν το πέτυχαν και έβαλαν μπροστά ορισμένους εργατοπατέρες να παίρνουν διασπαστικές απεργιακές αποφάσεις για τις 25 Σεπτέμβρη! Όταν και αυτό το σχέδιο «ναυάγησε» μπροστά στην κατακραυγή των εργαζομένων και των συνδικάτων, έβγαλαν άλλο «προσκλητήριο» για αναστολή της απεργίας της 24ης/9 και προκήρυξής της στις 2 Οκτώβρη. Και όλα αυτά «διανθισμένα» με συκοφαντίες και λάσπη ενάντια στο ΠΑΜΕ, σε αγωνιστές συνδικαλιστές και με άκρατο ασφαλίτικου τύπου αντικομουνισμό. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπέρασμα τους.

Πού αποδίδετε τη στάση αυτή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ;

Η στάση αυτή είναι επακόλουθο της γραμμής που υπηρετούν αυτές οι δυνάμεις μέσα στο κίνημα. Πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ταυτίζουν τα εργατικά συμφέροντα με αυτά των εργοδοτών και των επιχειρήσεων. Πλήρης ενσωμάτωση, δηλαδή! Έχουν εισαγάγει επίσημα τον κοινωνικό διάλογο και έχουν θεωρητικοποιήσει τον κοινωνικό εταιρισμό. Αποτελούν στυλοβάτη στην υλοποίηση των αντεργατικών πολιτικών π.χ. ιδιωτικοποίηση ασφάλισης – επαγγελματικά ταμεία, διαχρονικά, και ευνουχίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα με ρήσεις του τύπου «η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της, να δούμε εναλλακτικούς τρόπους πάλης», δηλαδή, μας προτείνουν να κάνουμε τη ζωή των εργοδοτών και των κυβερνόντων ευκολότερη! Γι αυτό αλληλοστηρίζονται με τις κυβερνήσεις και τον κρατικό μηχανισμό του μεγάλου κεφαλαίου που, και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αυτού του τύπου τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές θέλει να ενισχύσει και να εδραιώσει, τον «ισχυρό κοινωνικό εταίρο», όπως λένε. Γι αυτό υπάρχει αλληλοστήριξη και με την κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που εκφράστηκε στη συνάντηση της διορισμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό, με τη δήλωση που καλλιεργεί την αναμονή, «θα κρίνουμε την κυβέρνηση από το έργο της».

Η ΓΣΕΕ, πάντως, κατηγορεί στελέχη σας για τρομοκρατία, ακόμα και για απειλές κατά της ζωής, ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ, όπως του Β. Μουτάφη, προσφεύγοντας και στη δικαιοσύνη. Καταδικάζετε ή διαψεύδετε τις συγκεκριμένες καταγγελίες;

Δεν ονομάστηκε τυχαία αυτή η κάστα των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών «συνδικαλιστική μαφία» από τους εργαζόμενους. Η συκοφάντηση των εργατικών αγώνων και των αγωνιστών που πρωτοστατούν στην ταξική πάλη καθώς και ο αισχρός φασίζων αντικομουνισμός είναι η «ειδικότητά» τους. Από πότε η καταγγελία για την στάση συνδικαλιστικών στελεχών θεωρείτε απειλή κατά της ζωής ; Ποινικοποιούν δηλαδή ακόμα και την αντίθετη άποψη; Τολμούν, αλήθεια, αυτοί οι συκοφάντες να εμφανιστούν σε ένα εργοστάσιο, σε έναν εργασιακό χώρο, μπροστά στους εργαζόμενους μαζί με αυτούς τους αγωνιστές – συνδικαλιστές που συκοφαντούν; Να δούμε, οι εργαζόμενοι τι έχουν να πουν, ποιους θα αναγνωρίσουν ως υποστηρικτές των δικαιωμάτων τους και ποιους ως εχθρούς της ζωής τους; 

 Ο “πόλεμος” ΓΣΕΕ-ΠΑΜΕ πώς μπορεί να τελειώσει κ. Πέρρο; Πολλοί πιστεύουν πως κάνει ζημιά στο συνδικαλιστικό κίνημα…

Δεν πρόκειται για πόλεμο ή βεντέτα μεταξύ δυο συνδικαλιστικών «στρατοπέδων». Πρόκειται για σύγκρουση γραμμής, κατεύθυνσης και προσανατολισμού του εργατικού κινήματος. Από τη μια είναι η γραμμή που βάζει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των εργατών και μόνο καθώς και την προοπτική τους να γκρεμίσουν το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και από την άλλη η γραμμή που θέλει το εργατικό κίνημα να πρωτοστατεί για τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεών τους. Οι δυο αυτές γραμμές υπάρχουν και συγκρούονται διαχρονικά, από τη γέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Με το συσχετισμό που υπάρχει σήμερα, η ΓΣΕΕ υπηρετεί τη δεύτερη γραμμή και μάλιστα εξελίσσει τα «όπλα» της, με τη νοθεία, τη διείσδυση εργοδοτών στα σωματεία, την προπαγάνδα αποχαύνωσης και αλλοτροίωσης της συνείδησης των εργατών. Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις παλεύουμε απέναντι σε θεούς και δαίμονες για να ωριμάζει η ταξική συνείδηση των εργατών και αυτό περνά μέσα από τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, τη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση της πάλης στους καθημερινούς αγώνες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, για το μεροκάματο, τα δικαιώματα, την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης, μέσα από τη δημοκρατική και ζωντανή  λειτουργία των σωματείων, την αντιπαράθεση των απόψεων, την ιδεολογική – πολιτική διαπάλη. Για να γίνουν όργανα υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων, για την αλλαγή του συσχετισμού που σήμερα είναι αρνητικός για τους εργαζόμενους. Έτσι έρχεται το εργατικό κίνημα ένα βήμα μπροστά!

 Υπό ποίους όρους θα επιτρέψετε να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΓΣΕΕ;

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και τους χιλιάδες εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ επιδιώκουν να γίνει ένα πραγματικό Εργατικό Συνέδριο. Αυταπάτες δεν έχουμε . Από την αρχή έχει γίνει ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση από τις πραγματικές ζωντανές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, από τα υπαρκτά σωματεία και τους εκλεγμένους με πραγματικές διαδικασίες, όπως προβλέπονται, αντιπροσώπους ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί όπως καταστατικά προβλέπεται, με την παρουσία αυτών που τηρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για να είναι αντιπρόσωποι σε ένα εργατικό συνέδριο. Δεν μπορεί, δηλαδή, να έρχονται εργοδότες ως σύνεδροι, ούτε αντιπρόσωποι των οποίων η εκλογή είναι προϊόν νόθων διαδικασιών. Αυτές είναι οι βασικές, οι ελάχιστες, οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για ένα συνέδριο συνδικαλιστικής οργάνωσης, που προφανώς θα αποτυπώσει τον όποιο συσχετισμό. Άρα το θέμα δεν είναι αν θα επιτρέψουμε εμείς ή ο οποιοσδήποτε, το θέμα είναι να τηρούνται οι στοιχειώδεις όροι ενός συνεδρίου εργαζομένων και αυτό προφανώς οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους το ελέγχουν, ως αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωσή τους ταυτόχρονα, και παλεύουν να το διασφαλίσουν, απέναντι σε μια ηγετική ομάδα που καταφεύγει σε γκανγκστερικές μεθόδους και στην κρατική καταστολή για να επιβάλει το συσχετισμό και τη γραμμή της.

 Υπάρχουν αλήθεια σκέψεις για αποχώρηση του ΠΑΜΕ από τη ΓΣΕΕ;

Δεν υπάρχει σκέψη για να αποχωρήσουν οι ταξικές δυνάμεις από τη ΓΣΕΕ. Θα το ήθελε πολύ η ηγετική ομάδα, αυτή η συνδικαλιστική μαφία. Την πορεία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης θα την καθορίσει η πορεία της ταξικής πάλης των εργαζόμενων και ο συσχετισμός που διαμορφώνεται μέσα από αυτήν. Υπάρχει συνέχεια στο εργατικό κίνημα και μεγάλη αγωνιστική πείρα, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις μάχες του σήμερα.

 Στην απεργία της 2ας Οκτωβρίου το ΠΑΜΕ θα συμμετάσχει κ. Πέρρο;

Απεργία για 2 Οκτώβρη δεν έχει προκηρυχτεί από κάποια συνδικαλιστική οργάνωση. Τα συνδικάτα δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 24 Σεπτέμβρη. Για να δοθεί ηχηρή απάντηση από τους εργαζόμενους σε εργοδοσία –κυβέρνηση και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Δεν πρόκειται για αγώνα «μια κι έξω», πρόκειται για αγώνα μακρύ και σκληρό απέναντι στην διαρκή, καλά οργανωμένη και επεξεργασμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Η κλιμάκωση, επομένως, είναι μπροστά μας και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα τους θα αποφασίσουν πώς θα την οργανώσουν. Σε κάθε περίπτωση η επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη θα σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα και της απάντησης της εργατικής τάξης. 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version