Γιούνκερ και Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Κ. Καραμανλή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ EUROKINISSI

Ο επικεφαλής της Κομισιόν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αποστείλουν σοβαρά μηνύματα τόσο για τον τρόπο εξόδου από το Μνημόνιο, όσο και προς Άγκυρα και Σκόπια στις 26 Απριλίου στη Φιλοθέη

Σε πολιτικό γεγονός αναμένεται να μετατραπεί η εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου στη Φιλοθέη.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως θα αποστείλουν με τις τοποθετήσεις τους πολλαπλά μηνύματα τόσο για τον τρόπο εξόδου από τα Μνημόνια και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, όσο και προς την Άγκυρα και τα Σκόπια.

Στην εκδήλωση αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ –παρότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και οι γνώμες στο Ίδρυμα Καραμανλή διίστανται- εκτιμάται πως τελικά θα κληθούν τα θεσμικά πολιτικά πρόσωπα της χώρας.

Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται βέβαιον ότι θα παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αλλά και ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, που θα συνοδεύει τον Πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ, πάντως, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας για μείζονα θέματα, όπως η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η έξοδος από αυτό, οι ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στο θέμα της FYROM κλπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καραμανλής

ADVERTISING

SHARE: