“Γλυκό” άδειασμα Πέτσα σε Γεωργιάδη για τη σύνδεση κορονοϊού και διαδήλωσης κατά της ΧΑ

“Γλυκό” άδειασμα Πέτσα σε Γεωργιάδη για τη σύνδεση κορονοϊού και διαδήλωσης κατά της ΧΑ
Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Πως σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον ισχυρισμό του υπουργού Ανάπτυξης ότι η συγκέντρωση στο Εφετείο την ημέρα της απόφασης για τη ΧΑ οδήγησε στην έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως αποδεικνύεται ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έφερε (για άλλη μία φορά) σε δύσκολη θέση το Μαξίμου με τον ισχυρισμό του ότι η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα οφείλεται στη συγκλονιστική διαδήλωση την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό του κ.Γεωργιάδη και πώς είναι δυνατόν να θεωρεί κανείς ότι μία συγκέντρωση στην Αθήνα συνδέεται με την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά και τις Σέρρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε κομψά, διακριτικά και προσεκτικά τον υπουργό Ανάπτυξης.

Και αυτό καθώς αν και δεν διαφώνησε ευθέως με τον ισχυρισμό Γεωργιάδη (αφού η κυβέρνηση θεωρεί ότι το προερχόμενο από το ΛΑΟΣ στέλεχος εξυπηρετεί σε ένα βαθμό τη ΝΔ ψαρεύοντας ψήφους από την ακραία δεξιά), ο κ.Πέτσας έδειξε σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση ως προς την αιτία αύξησης των κρουσμάτων, επισημαίνοντας ότι πρωτίστως είναι ο εφησυχασμός και η μη τήρηση μέτρων, όπως η χρήση μάσκας, που επιδεινώνει το δεύτερο κύμα πανδημίας.

Ειδικότερα, ο κ.Πέτσας είπε ότι αυτό στο οποίο αναφέρθηκε ο κ.Γεωργιάδης ήταν ένα από τα στοιχεία για την αύξηση κρουσμάτων, που σημειώθηκε και στην Αττική, εκτίμησε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δε συνέδεσε το θέμα με την πορεία της πανδημίας σε όλη την επικράτεια και τόνισε ότι “γνωρίζουμε πολύ καλά πως η αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη έχει να κάνει με τον εφησυχασμό και το συγχρωτισμό”.

“Ναι χρειάζεται μία εγρήγορση για εστίες ενδεχόμενης αναμετάδοσης, όπως αυτή που αναφέρθηκε, αυτό όμως δεν πρέπει να μας αποσπά την προσοχή από το ότι ο εφησυχασμός είναι ο κίνδυνος”, πρόσθεσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version