Βουλή: H ανασκόπηση όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε

Βουλή: H ανασκόπηση όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε

Ποια καίρια ζητήματα έθιξαν τα κόμματα αυτή την εβδομάδα; Τι βρέθηκε στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντός τους;

Σε αυτή τη στήλη το Vouliwatch περιγράφει τα πιο σημαντικά θέματα τα οποία απασχόλησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα την εβδομάδα που μας πέρασε στη Βουλή. Ποια θέματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του Κοινοβουλίου; Ποιο κόμμα είχε την πιο ενεργή συμμετοχή; Πόσα και ποια μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ασκήθηκαν από αυτά;

Οι συνέπειες του δεύτερου κύματος της πανδημίας στους τομείς της υγείας και της παιδείας συνέχισαν να πρωταγωνιστούν στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ενώ με τα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τα κόμματα έθιξαν κυρίως θέματα εσωτερικής πολιτικής. Το κόμμα της Κυβέρνησης αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία έδειξαν πιο ενεργή συμμετοχή, άσκησαν στο σύνολο 313 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Συγκεκριμένα πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 82 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ακολουθεί η ΝΔ με 75, το ΚΙΝΑΛ με 51, η Ελληνική Λύση με 43, το ΜεΡΑ25 με 36 και το ΚΚΕ με 26.

Συνολικά όλα τα κόμματα έθεσαν 148 ερωτήσεις, 25 Επίκαιρες ερωτήσεις, 135 Αναφορές, 1 Επίκαιρη επερώτηση και 4 Ερωτήσεις σε συνδυασμό Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου (ΑΚΕ) .

Δευτέρα 11.1.2021

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ποιος ο προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δημογραφικής πολιτικής;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαρακόπουλος Μάξιμος, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την δημογραφική πολιτική της κυβέρνησης, προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής τονίζει πως το δημογραφικό πρόβλημα επείγει αντιμετώπισης και αναφέρει πως το πρώτο βήμα έχει γίνει με την ανάθεση ειδικά στο θέμα σε υφυπουργό. Με βάση τα παραπάνω ρωτά, μεταξύ άλλων, ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και ποιοι οι στόχοι του υφυπουργείου για το θέμα.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα προβλήματα στη διαθεσιμότητα εμβολίων στην Ευρώπη και η ανάγκη άρσης του καθεστώτος της «πατέντας» σε συνθήκες πανδημίας.

Ο Ξανθός Ανδρέας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την διαθεσιμότητα των εμβολίων. Ο βουλευτής αναφερόμενος στην αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η ταχεία και μαζική παραγωγή ασφαλών, αποτελεσματικών και οικονομικά προσιτών εμβολίων, θεωρεί αναγκαία την άρση του καθεστώτος προστασίας της «πατέντας». Καθ’ αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει πως θα δοθεί η παραγωγική δυνατότητα και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες της Ευρώπης ή του Αναπτυσσόμενου Κόσμου. Με την θέση ότι τα εμβόλια πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό, ρωτά: “Προτίθεται να αναλάβει ή να υποστηρίξει η κυβέρνηση πρωτοβουλίες για την άρση του καθεστώτος της «πατέντας» στα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 που ήδη κυκλοφορούν ή για όσα επίκειται η έγκριση τους, με σκοπό τη μαζική παραγωγή και γρήγορη διάθεσή τους στις χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΜέΡΑ25: Επιτελικό φιάσκο με το άνοιγμα των σχολείων.

Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Αδαμοπούλου Αγγελική, κατέθεσε ερώτηση προς Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, με θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Η βουλεύτρια κατακρίνει την απόφαση της Υπουργού να ανοίξει τα σχολεία παρά τις εισηγήσεις των ειδικών. Αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη μετακίνηση των μαθητών στα σχολικά λεωφορεία, όπου ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος. Σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, εξηγεί ότι δεν καθίσταται στα σχολεία που δε έχουν παραπάνω από μία εισόδους και σε όσα φοιτά μεγάλος αριθμός μαθητών. Με βάση τα παραπάνω ρωτά: Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τον εφεξής θωράκιση της σχολικής κοινότητας; “Ποια μέτρα και πότε προτίθεστε να λάβετε από αυτά που σας έχουμε καλέσει ως ΜέΡΑ25, οι υγειονομικοί και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα;” και “Πότε εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων το άνοιγμα των σxoλείων, σε ποια συνεδρίαση και με ποιoν αρ. εισήγησης;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η μυωπική στρατηγική των τραπεζών στραγγαλίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Κατρίνης Μιχαήλ, καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Με πρόφαση την στρατηγική της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας σχετικά με την ρευστότητα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως ένα πολύ μικρό μέρος της ρευστότητας που έχουν αντλήσει οι τράπεζες από την ΕΚΤ, έχει πάει στον ιδιωτικό τομέα μειώνοντας την πιστοληπτική ικανότητα των επιχειρήσεων. Επιπλέον, το επιτόκιο με το οποίο δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις αυξήθηκε διευρύνοντας τη διαφορά του από το μέσο ευρωπαϊκό επιτόκιο, την ίδια στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο -0,5% από την ΕΚΤ. Βάσει των παραπάνω ρωτά: “Θα ενεργοποιήσει το Παρατηρητήριο Ρευστότητας, τροποποιώντας και τις αρχικές του διατάξεις, ώστε να επιβάλλει στις τράπεζες να αναλάβουν ρίσκο και να χρηματοδοτήσουν, επιτέλους, τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Τρίτη 12.1.2021

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Περιορισμός αστικής ευθύνης γιατρών του ΕΣΥ στο πλαίσιο της διαχείρισης της πανδημίας.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς, καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Ειδικότερα, κάνει αναφορά στην πρόσφατη απόπειρα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας να μεταθέσει στους γιατρούς τις σοβαρότατες κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας με τους δεκάδες θανάτους νοσηλευόμενων με COVID-19 εκτός ΜΕΘ. Υποστηρίζει επίσης ότι, η δήλωση αυτή επιβαρύνει το κλίμα κατά των γιατρών του ΕΣΥ -που μέχρι πρότινος η κυβέρνηση χειροκροτούσε- την ώρα που έχουν ασκηθεί αγωγές και μηνύσεις ιδίως στη Μακεδονία, για θανάτους εξ αμελείας ασθενών με COVID-19. Με βάση τα παραπάνω ρωτά: “Προτίθεται το Υπουργείο σας να αντιμετωπίσει το ζήτημα της αστικής ευθύνης για ιατρικά σφάλματα, με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και συνολικά, όπως είχατε δεσμευθεί δημόσια τον Δεκέμβριο του 2019; Αν ναι, ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύετε να υιοθετήσετε και πότε;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΜέΡΑ25: Η προμήθεια φαρμάκου για τον κορονοϊό θα μπορούσε να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, απευθύνει ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με θέμα το φάρμακο για τον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως υπάρχουν φάρμακα για τον κορωνοϊό που έχουν εγκριθεί και χρησιμοποιούνται ήδη σε άλλα κράτη όπως τις Η.Π.Α. και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στην χώρα μας. Δεδομένου ότι τα εμβόλια δεν θα φέρουν άμεσο αποτέλεσμα, ο βουλευτής υποστηρίζει πως η χρήση φαρμάκου θα έσωζε πολλές ζωές στην χώρα μας το επόμενο διάστημα. Βάσει των παραπάνω ρωτά τον υπουργό, μεταξύ άλλων, ” Έχουν εισαχθεί φάρμακα για την αντιμετώπιση του COVID-19 και την ίαση ασθενών στην χώρα ; Ποια είναι τα φάρμακα αυτά και με βάση ποιας διαδικασίας εισήχθησαν και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν ;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: «Άνοιγμα σχολικών μονάδων εν μέσω “lockdown” (γενικού κλεισίματος)»

Οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου και Κωνσταντίνος Μπούμπας, καταθέτουν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Υγείας. Αναφερόμενοι στο πρόσφατο άνοιγμα των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι αν και ακόμα δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες τις επιπτώσεις από την χαλάρωση των μέτρων, κατά την περίοδο των πρόσφατων εορτών, παρατηρούμε να ανοίγουν τα σχολεία, ενώ τα πάντα μένουν κλειστά, καθώς τα παραπάνω ακούγονται αντιφατικά σε μεγάλη μερίδα πολιτών. Με βάση τα παραπάνω ρωτούν: “Για ποιον λόγο προχωρήσατε στο άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως «υψηλού κινδύνου» για το ενδεχόμενο νόσησης από κορωνοϊό και τελούν υπό ένα σκληρό «γενικό κλείσιμο» (“lockdown”);”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Τετάρτη 13.1.2021

ΜέΡΑ25: Η Δυτική Αθήνα στο έλεος της εγκληματικότητας

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, απευθύνει ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοϊδη Μιχάηλ, σχετικά με την εγκληματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρεται στα παράπονα των πολιτών του τομέα Δυτικής Αττικής για την αυξημένη εγκληματικότητα και τις υποσχέσεις του Υπουργού για επαυξημένη αστυνόμευση που δεν εκπληρώθηκαν. Αναφέρει επίσης ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επικεντρώνονται στα πρόστιμα πολιτών εν μέσω πανδημίας ενώ θα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί τμήματα συγκεκριμένων περιοχών με μεγάλη εγκληματικότητα. Με βάση τα παραπάνω ρωτά: “Ποια είναι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους δείκτες εγκληματικότητας από τον Ιούλιο του 2020 ως σήμερα από την διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και αντίστοιχα Βορειοανατολικής και Νότιονανατολικής Αττικής ;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Αστικές πυρκαγιές

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Καμίνης, καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοϊδη Μιχάηλ. Ο βουλευτής αναφέρει πως, σύμφωνα με πόρισμα της πυροσβεστικής, πόρισμα το 2020 παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην εκδήλωση αστικών πυρκαγιών καθώς και στους θανάτους πολιτών εξαιτίας αυτών των πυρκαγιών. Επίσης υποστηρίζει, ότι τα περιοριστικά μέτρα ως προς την κυκλοφορία των πολιτών λόγω πανδημίας συνέβαλαν στην έκθεση των πολιτών σε κινδύνους εκδήλωσης αστικών πυρκαγιών, λόγω του αυξημένου και επί μακρό χρονικού διαστήματος παραμονής στις κατοικίες τους. Ανακύπτει ωστόσο το ερώτημα αν ο σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας είχε λάβει υπόψη του αυτό το ενδεχόμενο και είχε μεριμνήσει για την αποτροπή του. Βάσει των παραπάνω ρωτά, μεταξύ άλλων, “Ευσταθούν τα στοιχεία του παραπάνω πορίσματος; Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός αστικών πυρκαγιών για τα έτη 2020 και το 2019 αντίστοιχα και πόσοι οι θάνατοι εξ αυτών των πυρκαγιών για τα ίδια έτη;” και “Έχετε διαπιστώσει τα προβλήματα που αναφέρονται στο εν λόγω πόρισμα και σε ποιές αλλαγές πρόκειται να προβείτε σχετικά;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Πέμπτη 14.1.2021

ΣΥΡΙΖΑ: “Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στη Θεσσαλονίκη”

Πλήθος βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, και Τουρισμού. Συγκεκριμένα δηλώνουν: “Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί για έναν ορθολογικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας, επέλεξε να αγνοήσει τις επισημάνσεις των επιστημόνων υγείας και να μην λάβει πρόσθετα μέτρα ενόψει του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου και της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου υποτιμώντας τις ανάγκες του υπέρτερου αγαθού της υγείας και επιρρίπτοντας εκ των υστέρων την ευθύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση.” Αναφερόμενοι σε στατιστικά στοιχεία από του τομείς της υγείας, των δημόσιων συγκοινωνιών, των επιχειρήσεων και τουρισμού, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε προσλήψεις, δεν άνοιξε με εντατικό ρυθμό νέες ΜΕΘ παρά τις προβλέψεις των ειδικών για την αύξηση των κρουσμάτων κατά το επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Με βάση τα παραπάνω ρωτούν, μεταξύ άλλων, “Ποιος ήταν ο σχεδιασμός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Καταγγελίες φοιτητών για αδιαφανείς διαδικασίες σχετικά με τη χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών από το ΙΚΥ.

Πλήθος βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ). Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές αναφέρονται σε καταγγελίες για αδιαφάνεια και μεροληπτική αντιμετώπιση υποψηφίων διατυπώνονται δημοσίως από δεκάδες φοιτητές, των οποίων οι αιτήσεις στο ΙΚΥ, απορρίφθηκαν, όπως σημειώνουν αδικαιολόγητα. Πολλές από τις αιτήσεις που απορρίφθηκαν δεν συνοδεύτηκαν από την απαραίτητη διασάφηση των λόγων απόρριψης, ενώ, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για απώλεια δικαιολογητικών εγγράφων από το ΙΚΥ. Με βάση τα παραπάνω ρωτούν, μεταξύ άλλων, “Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες σχετικά με την απώλεια εγγράφων και, γενικότερα, τις αδιαφανείς διαδικασίες κατά την επιλογή των επιδοτούμενων φοιτητών/τριων;” και “Σε ποιες ενέργειες σχεδιάζει να προβεί ώστε κανένας φοιτητής/τρια με εξέχουσες ακαδημαϊκές επιδόσεις και συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια να μην μείνει εκτός υποτροφιών του Ιδρύματος;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δημιουργία εξειδικευμένου Σώματος για επαρκή αστυνόμευση σε Μετρό και Τραμ.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπανάκης Πέτρος, καταθέτει ερώτηση προς τον Καραμανλή Κωνσταντίνο (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών) και Χρυσοχοϊδη Μιχαήλ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη), σχετικά με την δημιουργία εξειδικευμένου Σώματος για επαρκή αστυνόμευση σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Αναφερόμενος στο βίαιο περιστατικό ξυλοδαρμού υπαλλήλου του μετρό, ο βουλευτής τονίζει ότι μέσα μεταφοράς όπως το Μετρό και το Τραμ χρειάζονται επιπλέων αστυνόμευση για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Με βάση τα παραπάνω ρωτάει, μεταξύ άλλων, “Ποια μέτρα προτίθεστε να θάβεται για πρόσθετη αστυνόμευση του Μετρό και Τραμ ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά και να μην κινδυνεύσουν ξανά τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιβάτες των Δημοσίων Συγκοινωνιών;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Παρασκευή 15.1.2021

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη του κλάδου της εστίασης.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Τζάκρη Θεοδώρα, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρίστο Σταϊκούρα, σχετικά με τα εκτεταμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου εκφράζουν την αγωνία τους για το αύριο, καθώς μετά το δεύτερο lockdown απειλείται με λουκέτο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, κυρίως μικρών οικογενειακών και χαρακτηρίζει τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας αποδείχτηκαν μέχρι σήμερα, ανεπαρκή. Βάσει των παραπάνω ρωτάει, μεταξύ άλλων, “Προτίθεται να εξετάσει την υλοποίηση ενός προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για κεφάλαιο κίνησης που θα ενισχύει άμεσα τις επιχειρήσεις εστίασης με 2.000 ευρώ κάθε επιχειρηματία ή αυτοαπασχολούμενο και επιπλέον 2.000 για κάθε εργαζόμενο που απασχολεί η επιχείρηση εστίασης;” και “Προτίθεται να εξετάσει την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ, για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χαρακτηρισμός ως εργατικού ατυχήματος θανάτων από Covid_19, όσων υπηρετούν στην πρώτη γραμμή.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Καράογλου Θεόδωρος, καταθέτει ερώτηση προς τον Χατζηδάκη Κωνσταντίνο (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) και Σταϊκούρα Χρήστο (Υπουργός Οικονομικών ). Συγκεκριμένα, επικαλούμενος τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζει πως ο χαρακτηρισμός ως εργατικού ατυχήματος όσων έχασαν την ζωή τους από Covid-19, υπηρετώντας στην πρώτη γραμμή στις δομές υγείας και των σωμάτων ασφαλείας, θεωρείται πράξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, καθώς εν γνώσει τους μάχονται σε αυτόν τον υγειονομικό «πόλεμο». Με βάση τα παραπάνω ρωτάει τους Υπουργούς: “Υπάρχει η δυνατότητα να χαρακτηριστεί ως εργατικό ατύχημα ο θάνατος από Covid-19, του προσωπικού των δομών υγείας και των σωμάτων ασφαλείας ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους;”.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version