H ΝΔ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης Εξεταστικής για τον Π. Καμμένο

H ΝΔ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης Εξεταστικής για τον Π. Καμμένο

Σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ ζητά να διερευνηθούν από τη Βουλή ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας και άλλων κυβερνητικών στελεχών και λειτουργών. Καταγγέλλουν απόπειρα ενοχοποίησης ιδιωτών. Σκληρή απάντηση Καμμένου

Πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών για ενδεχόμενη εμπλοκή στην εκκρεμή δικαστική υπόθεση του Noor 1 κατέθεσε η ΝΔ.

Με την πρότασή τους οι 76 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να διερευνηθεί «η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου και ενδεχομένως και άλλων μελών της κυβέρνησης» στην υπόθεση. Επίσης, ζητούν να εξετασθεί «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της» και καταγγέλλουν τη «δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών» προκειμένου να εξυπηρετηθούν «τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου υπουργού και της κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με Εισαγγελική λειτουργό όσο και με Λιμενικό υπάλληλο. Επίσης ζητούν να διασφαλιστεί η απονομή Δικαιοσύνης «κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών».

Υπενθυμίζεται ότι την κατάθεση της πρότασης είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συναινέσει στην συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί στη συγκρότηση Εξεταστικής για το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας λόγο για προσπάθεια «αντιπερισπασμού» από πλευράς της ΝΔ.

Με ονομαστική ψηφοφορία θα ληφθεί η απόφαση για την Εξεταστική

Η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής θα συζητηθεί σε μέρα που αναμένεται να προσδιορίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Στο τέλος της συζήτησης θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία. Για να γίνει δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών (πλειοψηφία τουλάχιστον 120 βουλευτών).

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση που αφορά στη δημοκρατία, τη λειτουργία και την ανεξαρτησία των θεσμών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει ότι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Ο κ. Τσίπρας ως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αρνείται να απαντήσει αν γνώριζε για την εμπλοκή Καμμένου. Ενώ ανέφερε ότι είναι ενδεικτικό της συσκότισης πως ούτε ο υπουργός Ναυτιλίας ούτε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έχουν διατάξει ΕΔΕ για τον αξιωματικό του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη που εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Κικίλια.

«Και όσες δεκαετίες και αν θέλει ο κ. Τσίπρας να γυρίσει πίσω σπέρνοντας το διχασμό στην κοινωνία, δεν πρόκειται να αποφύγει το να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται και θα αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν, όποιοι και αν είναι», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας και σήμερα τη δέσμευση της ΝΔ για σύσταση επίσης εξεταστικής και για την οικονομία στο σκέλος εκείνο που αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όταν ήταν υπουργός οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Στην αντεπίθεση ο Πάνος Καμμένος

Ιδιαίτερα επιθετική ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας στην κατάθεση εκ μέρους της ΝΔ πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις τηλεφωνικές του επαφές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Καμμένος ανέφερε επί λέξει:

«Οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων. Συγχρόνως επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους.

Σε αυτό το έργο βρήκαν συμπαραστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδεικνύεται πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων του προς τη ναυλώτρια εταιρεία του πλοίου NOOR1 και τηλεφωνικές συνομιλίες του με εμπλεκόμενο στην υπόθεση την ώρα της σύλληψης της συμμορίας και της κατάσχεσης των ναρκωτικών.

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ταυτιστεί πλήρως με τον επιχειρηματία και παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει.             

Η πρόταση της ΝΔ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα