Η αντίδραση του Μαξίμου στην παρέμβαση Καραμανλή για Τουρκία και ΗΠΑ

Η αντίδραση του Μαξίμου στην παρέμβαση Καραμανλή για Τουρκία και ΗΠΑ
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Πώς σχολίασε ο Γ. Οικονόμου τη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά και τον πόλεμο στην Ουκρανία. "Εξαιρετική ανάλυση δεδομένων", δήλωσε.

Η χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με έμφαση στα ελληνοτουρκικά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκάλεσε αίσθηση και παραμένει και σήμερα το πρώτο θέμα συζήτησης στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς από το News 24/7 εάν η κυβέρνηση συμφωνεί με την επισήμανση Καραμανλή ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συζητήσει για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία, αλλά και ότι οι ΗΠΑ δεν βιάζονται να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου (που ήταν ένας εκ των μελών της κυβέρνησης, τα οποια βρέθηκαν χθες στο Μέγαρο Μουσικής), απάντησε:

“Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, έκανε χθες μία διεξοδική περιγραφή και εξαιρετική ανάλυση δεδομένων, μετά την παράνομη και καταδικαστέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ανέπτυξε ανησυχίες και προβληματισμούς για τη συνέχιση του πολέμου και την επέκταση των συνεπειών του. Μέσα στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και τις ανησυχίες για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, που ενθαρρύνεται από το ρωσικό αναθεωρητισμό”.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε επίσης ότι ο κ. Καραμανλής: “Ανέδειξε την ανάγκη για εθνική ομοψυχία, υπεύθυνη στάση, συνέχιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, προσεκτική διπλωματία και την ανάγκη να συνεχίσουμε σε αυτό το προσανατολισμό της χώρας”.

Η κυβέρνηση επομένως κρατά από την παρέμβαση Καραμανλή τα σημεία που συμπίπτουν με το αφήγημα και τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του Μαξίμου, δείχνοντας ότι δεν θεωρεί πως υπήρξαν αιχμές από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα