Η απαίτηση της τρόικας που προκάλεσε την “έκρηξη” Βενιζέλου

Η απαίτηση της τρόικας που προκάλεσε την “έκρηξη” Βενιζέλου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγ. Βενιζέλος προσέρχεται στην Βουλή για την σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Ειδικό λογαριασμό για τη διαχείριση της επόμενης δόσης φέρεται να ζήτησε η τρόικα. Πώς εξηγείται η φράση Βενιζέλου περί "προτεκτοράτου" (Vid)

Μια φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στη δήλωσή του μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, που έληξε χωρίς συμφωνία, λόγω της διαφωνίας για τα εργασιακά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι “η τρόικα θα πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο”.

Τι προκάλεσε όμως την “έκρηξη” του προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα αξιώνει νέο ειδικό λογαριασμό για τη μεγάλη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ώστε η διαχείριση του ποσού να μην είναι στα χέρια της Ελλάδας.

Αυτό που θέλουν, είναι να έχει την εποπτεία η ΕΚΤ και όχι η τράπεζα της Ελλάδας, κάτι που δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη και αν γίνει αποδεκτό θα θυμίζει το καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, που εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα μετά την πτώχευση του 1893.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι θέλησε να βάλει τέλος στη συζήτηση, ωστόσο και μόνο που τέθηκε δείχνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις της τρόικας με την Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα