Η απάντηση του Μαξίμου στα Νέα για την εταιρεία Τσίπρα και Παππά

Η απάντηση του Μαξίμου στα Νέα για την εταιρεία Τσίπρα και Παππά

"Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία", απαντά το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για το σημερινό δημοσίευμα στα "Νέα"

Με τίτλο «η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας», το Μέγαρο Μαξίμου επιφυλάσσει αιχμηρή απάντηση για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα.

«Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!».

«Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή! Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!», σχολιάζει το Γραφείο του Πρωθυπουργού και επισημαίνει ότι «η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9)».

Η απάντηση του Μαξίμου στα Νέα για την εταιρεία Τσίπρα και Παππά

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζεται «άνθρακες ο θησαυρός» του δημοσιεύματος, διότι «στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισυνάπτει και προηγούμενα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καραμάνου για το δημοσίευμα των Νέων:

"Το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» αναπαράγει για τρίτη φορά, παίρνοντας τη σκυτάλη από εξίσου παραπλανητικά δημοσιεύματα του 2009 και του 2012, το ίδιο ψεύδος.

Πρόκειται για δημοσιεύματα που στοχεύουν στην παραποίηση της πραγματικότητας και σχετίζονται με τη δραστηριότητά μου στον ιδιωτικό τομέα. Η εταιρία που διατηρούσα, ιδρύθηκε το 2007 και λύθηκε το 2015, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Όλα τα σχετικά στοιχεία είναι δηλωμένα και αναρτημένα στις δηλώσεις «πόθεν έσχες», τις οποίες υπέβαλα το 2014 και το 2015 μετά την εκλογή μου ως περιφερειακός σύμβουλος.

Μια απλή επικοινωνία της εφημερίδας μαζί μου θα ήταν αρκετή για την παροχή όλων των απαραίτητων στοιχείων.

Όμως είναι φανερό, ότι και το σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ δεν αφορά το λειτούργημα της ενημέρωσης αλλά τη ρυπαρογραφία, στην οποία επιδίδεται πλέον καθημερινά η συγκεκριμένη εφημερίδα, αγνοώντας στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας.

Η κατάπτωση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη , αν κανείς παρακολουθήσει τον τρόπο που πλέον πολιτεύεται και δεν πληροφορεί αλλά εμπαθώς παραπληροφορεί η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Η οποία διεκδικεί επαξίως τα πρωτεία του φθηνού ζεϊμπέκικου της "δημοσιογραφίας".

SHARE: