Η Αριστερή Πρωτοβουλία αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

Η Αριστερή Πρωτοβουλία αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ εξετάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία αντέδρασε έντονα στον σχηματισμό κυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου».

Τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, αλλά ήδη στην ανακοίνωση, αφού ασκείται έντονη κριτική σε όσους «θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το «σωσίβιο» του Σαμαρά, τονίζεται ότι «εμείς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά, «του πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις».

Τονίζεται επίσης ότι «είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα