Η ατζέντα Μητσοτάκη για την καθημερινότητα της κανονικότητας 

Η ατζέντα Μητσοτάκη για την καθημερινότητα της κανονικότητας 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας ένα κύκλο περιοδειών με αφορμή την άρση των περισσότερων μέτρων και έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη 

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κύκλο θερινών επισκέψεων ανά την επικράτεια, θέλοντας να σηματοδοτήσει την επιστροφή σε μία σχετική κανονικότητα και στην πολιτική ζωή, και ταυτόχρονα να εστιάσει στα ζητήματα της λεγόμενης καθημερινότητας.

Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί ειδικότερα στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, διαχείρισης της Fraport Greece,που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Στα τέλη Μαϊου, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κρήτη, καθώς επιτέλους μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσης ο ΒΟΑΚ. Και στις αρχές Ιουνίου θα επισκεφθεί την Αστυπάλαια, όπου η Volkswagen πραγματοποιεί μία σημαντική επένδυση, με στόχο να δοκιμάσει σε ένα ολόκληρο νησί την αυτόνομη οδήγηση σε ηλεκτρικά οχήματα. Στην επένδυση αυτή αναφέρθηκε και χθες κατά τη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να αναδείξει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το αναπτυξιακό έργο της με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα της πανδημίας. Και ταυτόχρονα θέλει να επιστρέψει σε μία καθημερινότητα της κανονικότητας.

Έτσι για παράδειγμα χθες ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με… νηπιαγωγείο και τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εστίασε στο γεγονός ότι εντός του έτους προκηρύσσεται διαγωνισμός για 4.000 προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, με διαδικασίες ΑΣΕΠ και αυξημένη μοριοδότηση για τους νοσηλευτές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά του κορονοϊού, ως έκτακτο προσωπικό.

Ενώ ανακοινώθηκε ότι για πρώτη φορά εφέτος οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τόσο για τη βαθμολογία τους όσο και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι θα επιταχυνθεί περαιτέρω το πρόγραμμα της ψηφιοποίησης του κράτους, με αφορμή την επιτυχία του ψηφιακού προγράμματος εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης στην κοινή συνεδρίαση τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής σχετικά με τη στρατηγική για την μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Αναφερόμενος δε στο σχέδιο “Ελλάδα 2.0”, τόνισε ότι περιλαμβάνει σημαντικότατα κονδύλια για μία σειρά από μεγάλες, μικρές και μεσαίες δράσεις, όπως 450 εκ. για δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας καθοριστικών για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, 242 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση εδαφών παλαιών λιγνιτωρυχείων στη Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη, προώθηση ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών μας ύψους 195 εκατομμυρίων, 1 δισ. για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», 475 για στρατηγικές αστικές αναπλάσεις και 450 εκατομμύρια ευρώ για το «Εξοικονομώ Επιχειρώντας».

Η επιστροφή βέβαια σε μία κανονικότητα και στην καθημερινότητα της προϋποθέτει ότι δε θα υπάρξουν πισωγυρίσματα στο μέτωπο του κορονοϊού.

Από τα στοιχεία των ελέγχων παρατηρείται ότι υπάρχει χαλάρωση στη χρήση των μασκών από πλευράς πολιτών και στη μη τήρηση των μέτρων για αποστάσεις και χρήσης εσωτερικών χώρων σε καφέ και εστιατόρια. Για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά έχει ήδη καταρτιστεί σχέδιο με τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι για ελέγχους, με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και με τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται να οδηγούνται ακόμη και σε λουκέτο.

“Κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Μπορεί να έχουν βελτιωθεί οι επιδημιολογικοί δείκτες, όμως ο ιός είναι εδώ και καραδοκεί”, λένε κυβερνητικά στελέχη και τονίζουν: “Είναι ανεπίτρεπτο οι πολλοί επαγγελματίες να συμμορφώνονται με τους κανόνες και κάποιοι άλλοι να τους παραβιάζουν κερδοσκοπώντας σε βάρος των συναδέλφων τους αλλά και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα