Η Χρυσή Αυγή μηνύει Καμίνη και αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Η Χρυσή Αυγή μηνύει Καμίνη και αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Εκλογή Προεδρείου της Βουλής, Παρασκευή 18 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Στην αντεπίθεση η Χρυσή Αυγή με μηνύσεις κατά Καμίνη και αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Τι τους καταλογίζει

Μηνύσεις κατέθεσε τη Δευτέρα η Χρυσή Αυγή δια του βουλευτή της Γ. Γερμενή, κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., του επικεφαλής των μέτρων στο Σύνταγμα τη Μεγάλη Πέμπτη, αλλά και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Η Χρυσή Αυγή, καταγγέλλει σωρεία παρανομιών στην Πλατεία Συντάγματος και κατηγορεί τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

“Η καταπάτηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, η κατάλυση του άρθρου 11 παρ. 2 του Συντάγματος που θεμελιώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και η επίθεση και χρήση χημικών ακόμη και κατά εκλεγμένων βουλευτών, είναι πράξεις που θα κριθούν από την Δικαιοσύνη”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Επίσης, κατηγορεί τον δήμαρχο Αθηναίων, ως ηθικό αυτουργό των γεγονότων, καθώς και δύο άνδρες της προσωπικής του φρουράς για παράνομη κατακράτηση, μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου.

“Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχιστούν σε ευρύτερη κλίμακα σε ολόκληρη την επικράτεια. Όποιος επιχειρεί να περιορίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και του κόμματός μας θα οδηγείται ενώπιον των Αρχών και της Δικαιοσύνης”, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πριν πέντε μέρες, είχε καταθέσει μήνυση και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης κατά του Γ. Γερμενή, κατηγορώντας τον για εξύβριση και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Το χρονικό της απόπειρας επίθεσης εναντίον του δημάρχου Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι όλα άρχισαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης όταν με παρέμβαση της αστυνομίας ακυρώθηκε η διανομή τροφίμων “μόνο για Έλληνες” την οποία είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος. 

Μετά την ακύρωση του συσσιτίου και τα επεισόδια που προκλήθηκαν, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στα γραφεία της οργάνωσης στον σταθμό Λαρίσης, προχωρώντας από εκεί στη διανομή τροφίμων.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από τα γραφεία της οργάνωσης βρίσκεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, τον οποίο εκείνη την ώρα επισκεπτόταν ο κ. Καμίνης.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ακόμη 40 μέλη της παράταξης αντιλήφθηκαν ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου.

Ο Γ. Γερμενής επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη, ωστόσο τον εμπόδισαν οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου.

Όπως έγινε γνωστό, τελικά τη γροθιά δέχθηκε μία νεαρή μητέρα που κρατούσε στην αγκαλιά της το λίγων μηνών κοριτσάκι της.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη στιγμή της επίθεσης με το ένα χέρι κατά του δημάρχου, στο άλλο ο κ. Γερμενής κρατούσε πιστόλι και αυτό αντιλήφθηκαν οι δύο φρουροί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα