Η Δημοκρατία δεν απειλείται

Η Δημοκρατία δεν απειλείται
Το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων Eurokinissi

Η γνωστή επικοινωνιακή τακτική των νοσταλγών της χούντας και των ναζιστών και όσων υπονοούν ότι θα θίξουν τη Δημοκρατία μας. Η αχρεία και δύσοσμη συμπεριφορά Μπαρμπαρούση και η αποκρουστική στάση της χρυσής αυγής

Είναι σαφές και συνάμα ξεκάθαρο πως όσοι πιστεύουν ή αξιολογούν ότι η Δημοκρατία απειλείται πλανώνται πλάνην οικτρά. Τα όσα τραγελαφικά από την πλευρά των χρυσαυγιτών σημειώθηκαν κατά τη δεύτερη μέρα της συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, αποτελούν αναμφίβολα τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική κάποιον ελαχίστων μονάδων νοσταλγών των ναζιστών και των χουντικών.

Ακόμη και αν κάποιοι υπονοήσουν, ή ακόμη και αν προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω εξαπολύοντας νέα επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ξέρουν ότι θα βρεθούν στο περιθώριο. Τα δημοκρατικά κόμματα δεν θα πέσουν στην παγίδα μιας συνταγματικής κρίσης και όποιες ανωμαλίες επιδιωχθούν θα απαντηθούν στην ρίζα τους.

Τα όσα ακούστηκαν την Παρασκευή στη Βουλή δια στόματος Κώστα Μπαρμπαρούση που μόνο αισχρά μπορούν να χαρακτηριστούν εντάσσονται, στο πάγιο σχέδιο της χρυσής αυγής για κατάλυση του Πολιτεύματος.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη αντέδρασε άμεσα και χωρίς ουδεμία χρονοτριβή καθώς άσκησε, στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Η έρευνα του αρμοδίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γ. Καλούδη, ολοκληρώθηκε τάχιστα, με τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ‘Αμυνας και ο εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του βουλευτή, παραπέμποντας την δικογραφία στον ανακριτή.

Πρώτος κατέθεσε για όσα συνέβησαν στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ αμέσως μετά κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Άμυνας προσέφυγαν στον ‘Αρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία για τα λεχθέντα από του βήματος της Βουλής βουλευτή ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βαρύτατα αδικήματα κατά του πολιτεύματος.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : “Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας” τιμωρείται με κάθειρξη.

Τι προηγήθηκε

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νοσταλγός της χούντας Κώστας Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις δήθεν να “τηρήσουν τον όρκο τους” και να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και συνέχισε με ακατανόμαστες εκφράσεις και προσπάθειες σε προτροπή σε βία. Οι ανατριχιαστικές και πραξικοπηματικές αναφορές του κ. Μπαρμπαρούση προκάλεσαν την άμεση αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σηκώθηκαν όρθιοι αλλά και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος παρενέβη άμεσα καταδικάζοντας την προτροπή στο πραξικόπημα.

Ο χρυσαυγίτης Κώστας Μπαρμπαρούσης έφτασε μάλιστα σε σημείο να ζητήσει και κρεμάλες λέγοντας “τα κεφάλια τους στις Πρέσπες” και παγώνοντας κάθε δημοκρατικό πολίτη.

«Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος» ανέφερε ο κ. Βούτσης και υπογράμμισε ότι αυτό έγινε με την επίνευση της πλειοψηφίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής. «Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη σχεδιασμένη και διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει ταραχή σε ελάχιστους θύλακες ή πρόσωπα στις ένοπλες δυνάμεις» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε, μάλιστα τη διενέργεια έκτακτης διάσκεψης των Προέδρων για την μη παρουσία «αυτών των κυρίων και των κυριών μέσα στη Βουλή» τουλάχιστον μέχρι που θα λήξει η αυριανή διαδικασία. «Από εκεί και πέρα θα δούμε. Είναι ανοιχτή πρόσκληση σε πραξικόπημα» είπε και συνέδεσε το γεγονός με τα πρωτοσέλιδα για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων αλλά και με τη δημοσίευση των τηλεφώνων όλων των βουλευτών από έντυπα που παρακινούν «δήθεν πατριώτες» και «πατριδοκάπηλους» να απειλούν τους βουλευτές.

Τελικά έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη όλων των πτερύγων της Βουλής ενεργοποιήθηκε το άρθρο 79 του Κανονισμού της Βουλής για τη στέρηση λόγου στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η διαγραφή – τέχνασμα

Ακολούθησε ένας εσπευσμένος θεατρικός αποκεφαλισμός του βουλευτή. Πρό του διαφαινόμενου κινδύνου να αντιμετωπίσει ο ίδιος και το κόμμα του διώξεις για υποκίνηση σε πραξικόπημα ο Πρόεδρος της χρυσής αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στη διαγραφή του Κώστα Μπαρμπαρούση. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της διαγραφής ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρει ρητά ότι και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος συμφωνούν στη διαγραφή σε μια σαφή προσπάθεια να πάρουν όψιμες αποστάσεις από τις απαράδεκτες προτροπές του βουλευτή τους τις οποίες οι ίδιοι χειροκρότησαν.

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία είναι εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής» δήλωσε σε αντίστοιχο πνεύμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος ισχυριζόμενος δήθεν ότι δεν συμφωνεί με τις αναφορές του βουλευτή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσχηματική η διαγραφή Μπαρμπαρούση

“Η διαγραφή του Κ. Μπαρμπαρούση από την Κοινοβουλευτική Ομάδας της Χρυσής Αυγής, δεν πιστοποιεί παρά τον φαρισαϊσμό και τη δειλία της νεοναζιστικής συμμορίας, μπροστά στις συνέπειες των πράξεών της. Ο Κ. Μπαρμπαρούσης προέβη στην εγκληματική πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, ως βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, με προφανή εντολή του αρχηγού της, και καταχειροκροτούμενος από το σύνολο των βουλευτών της.

Ως εκ τούτου οι ευθύνες, πολιτικές και κυρίως ποινικές, βαραίνουν το κόμμα στο οποίο εξακολουθεί να ανήκει, έστω κι αν εκ των υστέρων οι αγκυλωτοί σύντροφοί του δεν διστάζουν να τον αποκηρύσσουν, όπως έπραξαν με τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Ρουπακιά.

Όπως παραμένουν και οι ευθύνες όλων εκείνων στη ΝΔ, που άνοιξαν, με το διχαστικό τους λόγο, τον ασκό του Αιόλου, και έστρωσαν τον δρόμο στο θράσος των νεοναζί” αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

ΚΚΕ: Διέγραψαν το Μπαρμπαρούση αφού πρώτα τον χειροκροτουσαν εν χορώ

“Η προσχηματική απόφαση του αρχηγού και της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής να διαγράψουν το βουλευτή τους Μπαρμπαρούση, αφού πρώτα τον χειροκροτούσαν εν χορώ – ένα ακόμη τυπικό δείγμα της θρασυδειλίας τους – δεν μπορεί να κρύψει ούτε τη συνολική ευθύνη και το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, ούτε τις πολιτικές ευθύνες όλων όσοι, με διάφορες αφορμές, όλα αυτά τα χρόνια τους έχουν ανεχτεί. Πάνω απ’ όλα δείχνει την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης της σχετικής δίκης και πλήρους απομόνωσής τους από το εργατικό λαϊκό κίνημα” αναφέρει ο Περισσός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα