Η εικονική πραγματικότητα του Αλέξη Τσίπρα

Η εικονική πραγματικότητα του Αλέξη Τσίπρα

Στην εταιρία τηλεπικοινωνιών ZTE βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου δοκίμασε και γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Συμφωνία ΖΤΕ -FORTHNET (Pics+Vid)

Στη Σαγκάη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μαζί με την κυβερνητική αποστολή. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο της COSCO.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba, τον πρόεδρο του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης ΖΤΕ, τον πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες, πριν ολοκληρώσει την πολυήμερη επίσκεψη του στην Κίνα.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η κινεζική πλευρά έχει εκφράσει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Πεκίνο. “Η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά είναι το κεφάλι του Δράκου της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας” τόνιζαν κινεζικές πηγές, εκτιμώντας ότι “θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη συνεργασία σε διάφορους τομείς και θα καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό σταθμό της στρατηγικής του Πεκίνου “μια ζώνη, ένας δρόμος” και θα ωθήσει σε νέα ύψη τις σινο-ελληνικές σχέσεις”.

Πριν αποχωρήσει από τη Σανγκάη, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συνομιλήσει με τον δήμαρχο της πόλης και θα επισκεφθεί το μουσείο.

Η Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμένας της Κίνας. Θεωρείται κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της χώρας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα.

Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, μπορείτε να δείτε τον πρωθυπουργό να δοκιμάζει τρισδιάστατα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ. Πρόκειται για τα ZTE VR που είναι συμβατά με το Google Daydream, την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Google.

Και selfie με τον Έλληνα πρωθυπουργό:

Συμφωνία ΖΤΕ -FORTHNET

 

“Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: τη γεωγραφική της θέση και το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της. Αυτά τα δυο πλεονεκτήματα καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική για μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρία σας” τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες δίνει προστιθέμενη αξία, ενισχύει την απασχόληση και συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΖΤΕ ανέφερε ότι η εταιρία δραστηριοποιείται 14 χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως, τον τελευταίο χρόνο το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά, γεγονός που έχει βοηθήσει τις δραστηριότητες της ΖΤΕ.

Παρουσία του πρωθυπουργού υπεγράφη μάλιστα στη Σαγκάη μνημόνιο συνεργασία της ΖΤΕ με την ελληνική FORTHNET για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων.

H ZTE μαζί με τη Huawei είναι από τις πλέον ανερχόμενες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον πλανήτη στα smartphones. Η “ναυαρχίδα” της ΖΤΕ, το ZTE Axon 7, πωλείται στα 449 ευρώ. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, η ΖΤΕ κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση στις πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη. Το πρώτο smartphone της ΖΤΕ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ήταν το Blade και σήμερα πωλείται το μοντέλο της έκτης γενιάς, το Blade S6.

Οι κινέζικες εταιρείες ελκύουν όλο και περισσότερο αγοραστικό κοινό, κυρίως λόγο των κορυφαίων χαρακτηριστικών των high-end συσκευών τους σε συνδυασμό με τις πολύ ελκυστικές και χαμηλές, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τιμές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα