Η “επιστροφή” του Κώστα Καραμανλή

Η “επιστροφή” του Κώστα Καραμανλή
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει την πρώτη του μετά το 2009 ομιλία σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στις 26 Ιουνίου, σηματοδοτώντας την ενεργή δραστηριοποίηση του στην προεκλογική περίοδο

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη στις 26 Ιουνίου εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωυθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σημειωτέον ότι θα πρόκειται για την πρώτη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε κομματική εκδήλωση μετά το 2009. Έκτοτε ο κ.Καραμανλής έχει κάνει ορισμένες δηλώσεις, συχνά γραπτές και λιγότερες on camera, σε προεκλογικές περιόδους και σε συνέδρια της ΝΔ, πάντα όμως λακωνικές και ενίοτε επιδεχόμενες πολλών ερμηνειών.

Το γεγονός ότι εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μία κανονική ομιλία δείχνει τη διάθεση να δραστηριοποιηθεί ο ίδιος προσωπικά με μεγαλύτερη ένταση προεκλογικά. Η εκδήλωση στην οποία σχεδιάζεται να μιλήσει θα αφορά πιθανότατα την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Α΄Θεσσαλονίκης, την περιφέρεια του κ.Καραμανλή, ο οποίος βέβαια ως πρώην πρωθυπουργός δε χρειάζεται σταυρό, αλλά θα στείλει έτσι ένα σαφές μήνυμα. Και το μήνυμα θα αφορά στην ανάγκη νίκης και δη αυτοδυναμίας της ΝΔ, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να θεωρεί ότι μία συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ δε θα ήταν θετική ούτε για τον τόπο ούτε για την κεντροδεξιά παράταξη, πολύ περισσότερο δε απανωτές κάλπες και δη με απλή αναλογική.

Το ενδεχόμενο προεκλογικής παρέμβασης Καραμανλή προφανώς και ευχαριστεί το Μοσχάτο, που θέλει να στέλνει το μήνυμα ότι η “όλη ΝΔ” είναι ενωμένη σε αυτές τις εκλογές με στόχο την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές, στις 30 Μαϊου, ο πρώην πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, για μια αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών αλλά και για την πορεία του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές

Το στίγμα της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν ένα μήνυμα συστράτευσης όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές.

Το βράδυ δε των ευρωεκλογών ο κ.Καραμανλής είχε τηλεφωνήσει στον κ.Μητσοτάκη και τον είχε συγχαρεί για τη μεγάλη νίκη, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός είχε πραγματοποιήσει δήλωση προσερχόμενος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του προέδρου της ΝΔ την Τετάρτη πριν τις ευρωεκλογές, με έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη και τα εθνικά θέματα, και είχε αναφερθεί ονομαστικά στον πρόεδρο της ΝΔ και στο στόχο της καθαρής νίκης για πολιτική αλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version