Η κατά Κοτζιά αιτία της παραίτησης του- Τι λέει για τα μυστικά κονδύλια

Η κατά Κοτζιά αιτία της παραίτησης του- Τι λέει για τα μυστικά κονδύλια
Κοτζιάς και Καμμένος Eurokinissi

Τι προηγήθηκε της υποβολής παραίτησης από τον πρώην ΥΠΕΞ και η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο όπως εξελίχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο με φόντο τα "μυστικά κονδύλια" των υπουργείων

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Τετάρτης, εκτεθειμένος από την μη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα με τον Πάνο Καμμένο, όπως αποκάλυψε το News 24/7 στους 88,6 και ο Βασίλης Σκουρής. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Αιτία ήταν η όλη συζήτηση που άνοιξε για τα μυστικά κονδύλια σε υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία γιγαντώθηκε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ των δύο υπουργών.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του News 24/7, ο κ.Κοτζιάς είχε ζητήσει επίμονα από τον πρωθυπουργό, κ.Αλέξη Τσίπρα, να ισχύει ο ίδιος νόμος που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που στον προϋπολογισμό τους έχουν “απόρρητα κονδύλια”, όπως το Άμυνας.

Ο κ.Νίκος Κοτζιάς επανέφερε αυτή την πρότασή του και χτες, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κάτι που προκάλεσε την επίθεση Πάνου Καμμένου προς τον Ν. Κοτζιά, ο οποίος τον κατηγόρησε για “κακοδιαχείριση” στο υπουργείο Εξωτερικών. Το ΥΠΕΞ, όπως τονίζουν συνεργάτες του υπουργού, είναι το μοναδικό υπουργείο που “περνάει” τα “μυστικά κονδύλιά” του από τη Βουλή.

Άλλωστε, λίγο πριν υποβάλλει την παραίτησή του, ο Ν. Κοτζιάς επανέφερε την πρωτοβουλία του για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων, κάτι που σήμερα όπως αναφέραμε, ισχύει μόνο για το Εξωτερικών. Για τα υπόλοιπα υπουργεία ο έλεγχος γίνεται από τον αρμόδιο υπουργό.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον ALPHA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, δήλωνε με νόημα ότι “ο πρωθυπουργός δεν παρακαλά κανέναν, δεν έχει φοβηθεί ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Στις πολιτικές εξελίξεις δεν σύρεται. Τις προκαλεί όταν κρίνει ότι είναι θετικό για την χώρα του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα