Λιμουζίνα αγάπη μου

Λιμουζίνα αγάπη μου
2008 Lexus LS 600h L. Wieck

Αν και ο πρωθυπουργός μετακινείται με αυτοκίνητο 1.600 κυβικών, πολλοί βουλευτές εξακολουθούν να κρατάνε τα πολυτελή αυτοκίνητα που τους παραχώρησε η βουλή. Σύντομα θα κληθούν να τα αντικαταστήσουν με μικρότερα, κάτι που όμως δεν είναι υποχρεωτικό (!)

H πολυδιαφημισμένη αλλαγή των πολυτελών αυτοκινήτων των βουλευτών, με μικρότερα παραμένει στα χαρτιά, ένα περίπου χρόνο μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης.

Είναι γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μετακινείται με αυτοκίνητο 1.600 κυβικών, ωστόσο πολλοί εξακολουθούν να μην ακολουθούν το παράδειγμά του, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το κράτος όταν πρόκειται να διορθώσει ένα λάθος κινείται με ρυθμούς χελώνας.

Έτσι, 121 βουλευτές εξακολουθούν να κινούνται με  Lexus 4,500 κυβικών, τις οποίες φυσικά… δικαιούνται, βάσει της αυτόματης κλήρωσης που γίνεται αμέσως μετά τις εκλογές.

Έτσι σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, η αρμόδια υπηρεσία της βουλής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες που έχουν υπογράψει τις συμβάσεις παραχώρησης με τη μέθοδο λίζινγκ, ώστε όσοι βουλευτές το… επιθυμούν (είναι προαιρετικό) να μπορούν να επιστρέψουν το πολυτελές αυτοκίνητο, που τους παρέχει ο λαός και να πάρουν ένα άλλο στα 1.400 ή 1.600 κυβικά.

Το πόσοι θα ανταποκριθούν τελικά, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, ειδικά αν είχε ποτέ την εμπειρία να συναντήσει βουλευτή σε εκδήλωση, μπροστά από έναν μπουφέ με δωρεάν φαγητό…

Μέχρι όμως να απαντηθεί το παραπάνω ερώτημα οι βουλευτές θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν 121 Lexus, 76 Mercedes E 200, 55 Audi, 25 BMW, 17 Saab, 2 Renault, 2 Honda. Εκτός από το Lexus, τα υπόλοιπα είναι στα 200 κυβικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα