Η ΝΔ αναρωτιέται που εξαφανίστηκαν Τσακαλώτος- Χουλιαράκης

Η ΝΔ αναρωτιέται που εξαφανίστηκαν Τσακαλώτος- Χουλιαράκης
Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on January 14, 2016 / Eurogroup, , , , 14 2016. Aris Oikonomou / SOOC

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι οι δύο αρμόδιοι υπουργοί δε έχουν τοποθετηθεί δημόσια μετά το Eurogroup, θέλοντας να επαναφέρουν τα σενάρια περί τριβών μεταξύ Μαξίμου- ΥΠΟΙΚ. Να μαζέψουν το Γεωργιάδη απαντούν κύκλοι του Μαξίμου

Αιχμές για τριβές μεταξύ Τσακαλώτου- Χουλιαράκη και Μαξίμου αφήνουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, δηλαδή τα δύο στελέχη που χειρίζονται τη διαπραγμάτευση, δεν έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

“Δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί Τσακαλώτος – Χουλιαράκης είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα”, ανέφεραν ειδικότερα κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Το μόνο που γνωρίζουν οι πολίτες είναι η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου, μέσω ενημερωτικού σημειώματος, πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup”, προσέθεταν.

Στόχος της γαλάζιας διαρροής είναι να αφήσει υπονοούμενα για πρόβλημα στις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με το Μαξίμου, θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν ανέλαβε την υπεράσπιση των συμφωνηθέντων στο Eurogroup ο ίδιος ο κ.Τσακαλώτος και γιατί η ενημέρωση δεν έγινε μέσω του υπουργείου Οικονομικών, αλλά με non paper του Μαξίμου, ενώ συνεντεύξεις έδωσαν το ίδιο βράδυ οι Νίκος Παππάς, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Γιώργος Σταθάκης.

Η ΝΔ έχει επισήμως αμφισβητήσει κατά πόσον επετεύχθη έστω μία καταρχήν συμφωνία στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συμφώνησε σε δυσάρεστα μέτρα χωρίς να πάρει κάποιο ουσιαστικό αντάλλαγμα. Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τώρα να υποδαυλίσει τυχόν δυσαρέσκειες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα του Eurogroup συζητήθηκε επί τέσσερις ώρες χθες στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Αλέξης Τσίπρας και ο κ.Τσακαλώτος ενημέρωσαν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για τις πτυχές της καταρχήν συμφωνίας.

Μαζέψτε τον Γεωργιάδη

“Αντί η ΝΔ και τα φιλικά σε αυτή διαδικτυακά Μέσα να επινοούν κάθε τόσο εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καλό θα ήταν να προτρέψουν τον Αρχηγό της κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις συμβουλές ιστορικών στελεχών της συντηρητικής παράταξης, που του ζητούν εναγωνίως να συμμαζέψει τον ανεκδιήγητο αντιπρόεδρο του κύριο Γεωργιάδη.

Άλλωστε δεν είναι και μικρό το επικοινωνιακό στραπάτσο στο οποίο οδήγησε την ΝΔ η εμπνευσμένη επικοινωνιακή του στρατηγική” απαντούν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα