Η ΝΔ αναρωτιέται προς τι τα ‘λάβαρα αντίστασης’ κατά του ΔΝΤ

Η ΝΔ αναρωτιέται προς τι τα ‘λάβαρα αντίστασης’ κατά του ΔΝΤ

Είναι γνωστές οι αντιθέσεις των εταίρων λένε στη ΝΔ επιμένοντας πως στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι το άμεσο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης

Συνεχίζουν την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων της διαρροής της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου στη ΝΔ ωστόσο έχουν ήδη καταλήξει σε ορισμένα πρώτα συμπεράσματα με βάση τα οποία οξύνουν τις επιθέσεις τους προς την κυβέρνηση ζητώντας να κλείσει άμεσα τη διαπραγμάτευση.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση κινείται επικοινωνιακά και επιχειρεί με «πυροτεχνήματα» να ανταπεξέλθει τις δυσκολίες των μέτρων που πρέπει να λάβει. Μάλιστα παραπέμπουν στην τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ που δημοσίως τόνισε ότι είναι γνωστές οι διαφορές μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτές «δεν μπορούν να επιλυθούν σε βάρος της χώρας μας».

Μάλιστα ορισμένοι εκ των επιτελών του κ. Μητσοτάκη αναρωτιούνται τι επιδιώκει ο κ. Τσίπρας καθώς όπως τονίζουν αν η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα «πως θα το δεχτούν οι Ευρωπαίοι;». Στο πλαίσιο αυτό χτες το γραφείο τύπου της ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση απαντώντας και στην κριτική του Μαξίμου ότι ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις θέσεις του ΔΝΤ. «Εκείνοι που πριν μερικούς μήνες με την επιστολή Τσακαλώτου, κυριολεκτικά παρακαλούσαν το Δ.Ν.Τ. και την κυρία Λαγκάρντ για συνεργασία, δεν έχουν σήμερα καμία αξιοπιστία όταν “σηκώνουν λάβαρα αντίστασης” κατά του Δ.Ν.Τ. ​Ποιά επιστολή λέει την αλήθεια; Εκείνη του κ. Τσακαλώτου ή η τωρινή του κ. Τσίπρα; Και τι ακριβώς επιδιώκουν;» τονίζει η ΝΔ.

Κατά τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η στάση της κυβέρνησης τώρα με τις θέσεις που εξέφραζε ο υπουργός οικονομικών και ο πρωθυπουργός πριν μερικούς μήνες για το ΔΝΤ έχουν «αντίφαση» και κατά τη ΝΔ η «ανικανότητα» και η «αναξιοπιστία» της κυβέρνησης  είναι «που δίνουν άλλοθι σε προβληματικές σκέψεις διαφόρων στελεχών για πιέσεις προς την Ελλάδα και την Ευρώπη» επαναφέροντας την κριτική τους για επανάληψη της διαπραγματευτικής τακτικής του κ. Τσίπρα «όπως ακριβώς έκανε και στο ολέθριο για τους Έλληνες 2015».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα