Η ΝΔ δεν επέτρεψε στην Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ να συνεδριάσει στη Βουλή

Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Ο Κ. Τασούλας δεν παραχώρησε την αίθουσα της Γερουσίας εντός του ωραρίου της συζήτησης της ολομέλειας για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Για κυβερνητική παρέμβαση μίλησε εμμέσως πλην σαφώς ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σε μείζον πολιτικό θέμα αναδεικνύεται το (φαινομενικά) υπηρεσιακό ζήτημα της παραχώρησης της αίθουσας της Γερουσίας στην Βουλή, προκειμένου να συνεδριάσει εκεί την Κυριακή η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Το ζήτημα προέκυψε μετά την άρνηση του προέδρου του κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα να εγκρίνει το αίτημα. Το θέμα έχει ξεκάθαρες πολιτικές διαστάσεις αφού η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, που αντικειμενικά θα συνιστούσε παρέμβαση του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που θα γίνεται την ίδια ώρα στην αίθουσα της ολομέλειας. Θυμίζουμε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής και έτσι δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην πρόταση μομφής,

Το θέμα έθεσε στην Βουλή ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Ζήτησε να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα σχετικά με την απόφαση του Κώστα Τασούλα να μην παραχωρήσει την Αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του 3ου κοινοβουλευτικού κόμματος. Επισημαίνοντας ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα το οποίο δεν μπορεί να παρεμποδιστεί

Παράλληλα ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε ότι στην αρχική συνεννόηση που είχε γίνει με τον Πρόεδρο της Βουλής, συνεργάτης του είχε απαντήσει θετικά για την παραχώρηση της αίθουσας.

Αναρωτώμενος «τι μεσολάβησε» και η απόφαση της προεδρίας της Βουλής άλλαξε. Αφήνοντας έτσι σαφέστατο υπονοούμενο ότι πρόκειται για κυβερνητικό σχεδιασμό προκειμένου να μην υπάρξει έμμεση παρέμβαση στην διαδικασία της πρότασης μομφής από τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Κώστας Τασούλας, ανταπαντώντας, αν και παραδέχθηκε ότι η αίθουσα έχει παραχωρηθεί στο παρελθόν σε κοινοβουλευτικές ομάδες, ακόμη και κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Επισήμανε όμως ότι πλέον το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να λύνεται κατά περίπτωση.

Ιδίως όταν στην Βουλή πραγματοποιούνται παράλληλα κορυφαίες διαδικασίες όπως η συζήτηση πρότασης μομφής. Έτσι υποστήριξε ότι το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να επιλυθεί «μια και καλή» με μόνιμο τρόπο.

Τελικώς, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε νέο αίτημα να χρησιμοποιήσει τη μικρή αίθουσα του κοινοβουλίου στις 08.00 το πρωί της Κυριακής, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής (η οποία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία). Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε δεκτό το νέο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, εφόσον η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου της συνεδρίασης της ολομέλειας επί της πρότασης δυσπιστίας  κατά της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, ΚΙΝΑΛ, Βουλή, Νίκος Ανδρουλάκης, Μιχάλης Κατρίνης
SHARE:

24Media Network