Η ΝΔ επιχειρεί να υποβαθμίσει την κατάθεση Ανδρουλάκη στην εξεταστική

Η ΝΔ επιχειρεί να υποβαθμίσει την κατάθεση Ανδρουλάκη στην εξεταστική
Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ συντάσσεται με ΣΥΡΙΖΑ και ότι η κατάθεση του ήταν γεμάτη αοριστολογίες χωρίς στοιχεία

Την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές προσπαθούν να υποβαθμίσουν από τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, πηγές της ΝΔ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, υποστήριζαν ότι η κατάθεση Ανδρουλάκη δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Έκαναν μάλιστα λόγο για “μια κατάθεση γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν.”

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε ότι δεν έγινε σεβαστή η ιδιότητα του, όμως απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να εξαιρείται από την άρση απορρήτου. Σχολίαζαν επιπλέον πως “είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για την αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.”

Από τη ΝΔ επικαλούνται επίσης ότι ο κ.Ανδρουλάκης παραδέχθηκε ότι δεν έχει στοιχεία πως η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το Predator, ενώ στην ερώτηση αν έχει στοιχεία για την εμπλοκή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, απάντησε απλώς ότι «δεν είναι μάντης».

Την ίδια στιγμή, υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψεις Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, συντασσόμενος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ”, υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, στη γνωστή γραμμή της ΝΔ περί ταύτισης Ανδρουλάκη- Τσίπρα και κυοφορούμενης συγκυβέρνησης τους.

Τέλος, χαρακτήριζαν “λυπηρό να δηλώνει ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο τις θέτει, ευτελίζοντας έτσι το θεσμό του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version