Η Novartis στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Πάιατ

Συνάντηση του  προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

Επί τάπητος επίσης Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με την πρεσβευτή της Βρετανίας. Στην Πολωνία αύριο ο Κουμουτσάκος για γεωπολιτικά θέματα

Τη δεύτερη συνάντησή του σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Geoffrey Pyatt.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη βουλή και σύμφωνα με την ΝΔ ο κ. Pyatt είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι "η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς".

Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικά για το Σκοπιανό την έντονη αντίδραση της ΝΔ έχει προκαλέσει η διαρροή προσυμφώνου μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων με τον τομεάρχη εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Κουμουτσάκο να εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι "η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια παραμένει γκρίζα", ενώ χαρακτήρισε " θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο οι όποιες πληροφορίες να φτάνουν από το εξωτερικό ή από διαρροές" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "κρατάει Κόμματα και πολίτες στο σκοτάδι". "Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι, καθώς βλέπουμε να προωθείται λύση κατακερματισμένη και όχι ενιαία, που να περιλαμβάνει όνομα, εφαρμογή, αλυτρωτισμό και Σύνταγμα. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό" υπογράμμισε ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ.

Ο κ. Κουμουτσάκος θα μεταβεί αύριο στην Πολωνία όπου θα είναι ομιλητής στο συνέδριο του Wilfried Martens Centre for European Studies (think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) για την ασφάλεια στην Ευρώπη. Στην ομιλία και τις συναντήσεις του, ο κ. Κουμουτσάκος θα επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι η τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, εξελίσσεται σε πραγματικό εμπόδιο και ορατή απειλή για την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης.

Συνάντηση Μητσοτάκη και με την Βρετανίδα πρέσβη στην Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση και με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Kate Smith, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στην μετά Brexit εποχή. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Πηγές ΝΔ: Η απάντηση στον Τζανακόπουλο ήρθε από τον ίδιο τον πρέσβη

Η απάντηση στον κ. Τζανακόπουλο που είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι "δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς", έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε retweet την δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον Αντ1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis

ADVERTISING

SHARE: